Liam pissasi netissä housuihinsa näyttääkseen, miten typeriä somehaasteet ovat – "pissaamishaaste" lähtikin leviämään: "Olen ehdottomasti yllättynyt"

Liam pissasi netissä housuihinsa näyttääkseen, miten typeriä somehaasteet ovat. Pian mies sai yllättyä, kun haasteesta tulikin viraali-ilmiö.

Sosiaalisessa mediassa on nähty useita outoja ja vaarallisia haasteita mikroaaltouunihaasteesta ja huulipunahaasteesta aina skull breaker challengeen asti. Nyt TikTok-videopalvelussa leviää jälleen uusi haaste, jossa ideana on laskea alleen.

Liam aloitti pissailmiön

Haasteen aloitti Liam Weyer, joka julkaisi TikTokissa videon itsestään virtsaamassa alleen huhtikuussa 2020, kertoo Insider. Videolla mies seisoo peilin edessä, sanoo sanat "pissaa housuusi -haaste" ja toimii sitten haasteen kuvaamalla tavalla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Liamin video ehdittiin jo kertaalleen poistaa, mutta uutta latausta siitä on silti katsottu jo satoja tuhansia kertoja.

"Ihmiset netissä pissaavat alleen, jos vain kutsut kyseistä toimintaa haasteeksi"

Uskomatonta kyllä, moni on tarttunut haasteeseen. Videoiden ohessa käytetään hashtagia #peeyourpantschallenge.

Liam, 19, tekee elokuvia ja työskentelee koomikkona, ja miehen mukaan koko videon olikin tarkoitus olla parodiaa.

– Olen ehdottomasti yllättynyt, että haasteesta tuli oikeasti ilmiö, Liam kuvailee Insiderille.

Mies halusi videollaan osoittaa, miten päättömiä haasteita netissä pyörii.

– Olen yllättynyt siitä, että ihmiset netissä pissaavat alleen, jos vain kutsut kyseistä toimintaa haasteeksi ja lisäät siihen hashtagin.

Osa kansalaisista on kuitenkin tajunnut jutun juonen ja julkaissut videoita, joissa virtsahaastetta parodioidaan tai ihmetellään avoimesti.

Osanottajat saattavat joutua katumaan somekuuluisuuttaan

Forbesin mukaan pissausvideoista voi koitua vielä osanottajalle haittaa, koska ne ovat netissä kaikkien nähtävillä, ja moni on haasteen myötä päätynyt myös medioihin. Liam itse ei ole huolissaan esimerkiksi töidensä puolesta – onhan hän ammatiltaan koomikko.

– Muiden suhteen kuitenkin on mahdollista, että he tulevat katumaan julkaisujaan, varsinkin, jos ne vaikuttavat heidän oikeaan elämäänsä, mies kommentoi.

Liamin mukaan TikTok eroaa muista alustoista, koska siellä ideana ei ole esimerkiksi olla yhteydessä muihin.

– TikTok säilyttää käyttäjänsä antamalla heille ajatuksen siitä, että kuka tahansa voi olla kuuluisa. Tämä johtaa videoihin, jotka on luotu vain siitä syystä, että ne saisivat mahdollisimman moni tykkäyksiä. Ja monesti se sisältö, josta tulee viraalia, ei ole sisältöä, jonka haluat koko maailman näkevän, Liam pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat