Huolestuttava huulipunahaaste leviää netissä: "Pakkomielle löytää outoja tapoja mitata laihuutta ei tunnu koskaan loppuvan"

1:38
Tässä haasteessa on enemmän järkeä! Tuolista pitäisi nousta kerran tunnissa, mutta onnistuuko se käytännössä? Testasimme viikon ajan. Katso, miten koe vaikutti!

Uudessa, oudossa somehaasteessa kisataan siitä, pysyykö huulipuna solisluun päällä.

Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa leviää haaste, jota syytetään laihuuden ihannoinnista, kertoo Mirror. Ideana on asettaa huulipunapuikko pystyyn solisluun päälle ja saada se pysymään siinä.

Näyttelijä Chen Shu julkaisi kuvan itsestään huulipunapuikon kanssa ja kehotti muitakin "kokeilemaan haastetta".  Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa Weibossa naisen julkaisua katsottiin vuorokaudessa käsittämättömät yli sata miljoonaa kertaa. Kommenteissa Chenin hoikkuutta ihasteltiin avoimesti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Pakkomielle löytää outoja tapoja mitata laihuutta ei tunnu koskaan loppuvan"

Somessa huulipunahaastetta on arvosteltu rankalla kädellä.

– Naiset, teidän pitäisi voida asettaa huulipunapuikko seisomaan solisluullenne, jos et pysty, olet "liian lihava"... Voi hyvä luoja, mistä ihmiset saavat näitä turhanpäiväisiä "haasteita"? nimimerkki Katia K ihmettelee Twitterissä.

– Kiinan pakkomielle löytää outoja tapoja mitata laihuutta ei vain tunnu koskaan loppuvan, Vicen Koh Ewe ihmettelee.

Ei ensimmäinen outo haaste

Vaikka Chen ei suoraan sanonut, että haasteella mitataan laihuutta, Vicen mukaan yhteys on selvä. Samantapaisessa haasteessa on aiemmin tasapainoteltu kolikoita solisluun päällä. Toisessa haasteessa osallistujat mittasivat vyötärönsä kokoa A4-arkilla; kolmannessa yritettiin koskettaa omaa napaa kiertämällä käsivarsi vartalon ympäri selän kautta.

Haasteissa on vaikea onnistua, jos vartalo on haasteeseen "vääränlainen", vaikka oikeasti kyky esimerkiksi tasapainotella huulipunaa solisluun päällä ei kerro mistään. Kaikille haasteille kuitenkin on yhteistä se, että ne ihannoivat hoikkaa naisvartaloa.

–Jos pystyt siihen [tasapainottelemaan huulipunaa], se tarkoittaa, että olet tarpeeksi laiha. Näkyvä solisluu on jo pitkään ollut eräänlainen pakkomielle, sillä moni yhdistää sen laihuuteen. Tosiasiassa joillain ihmisillä se työntyy esiin vain luonnostaan, Vicen Koh Ewe toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja