Mainos

Li Andersson ryöpytti hallitusta sote-tiekartan julkaisun yhteydessä: "Häikäilemätöntä politikointia"

Vasemmistoliitto haluaa sote-valmistelun parlamentaariseksi ja että maakuntavaalit pidetään 2019 samaan aikaan eduskuntavaalien kanssa. Liitto esitteli kahdeksankohtaisen tiekarttansa soten jatkolle tänään SuomiAreenassa Porissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ryöpytti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen tapaa viedä sotea eteenpäin.

– Sote-uudistukseen on liittynyt ennennäkemätöntä ja häikäilemätöntä politikointia, jossa perustuslain vastaiseksi tiedettyjä esityksiä on yritetty väkisin viedä eteenpäin, Andersson sanoi.

Liitto vaatii myös, että julkisella vallalla on palveluiden järjestämisvastuu ja pääasiallinen tuotantovastuu.

Vaalit vuodeksi 2019 

Puolueen mielestä maakuntavaalit tulisi järjestää eduskuntavaalien yhteydessä vuonna 2019.

– Nykyisellä aikataululla sote-uudistus on astumassa voimaan vasta 2020, joten iso osa uudistuksen toimeenpanoa on siirtymässä seuraavalle hallitukselle. Näin ollen Sipilän hallituksella ei ole perusteita jatkaa uudistuksen valmistelua ilman parlamentaarista yhteistyötä, Andersson sanoo.

Vasemmistoliiton sote-mallissa halutaan kohtuullistaa asiakasmaksuja, ottaa käyttöön henkilökohtainen budjetointi ja nopeuttaa hoitoonpääsyä. Julkinen sektori on mallissa ohjaavassa asemassa. Se voi liiton mukaan tarvittaessa hyödyntää muita palveluntuottajia.

Puolue keräsi yli 20 000 nimeä vetoomukseen oikeudenmukaisemman sote-uudistuksen puolesta.

Vetoomus ja sote-tiekartta luovutetaan tällä viikolla peruspalveluministerinä tänään aloittavalle Annika Saarikolle (kesk.).

(Video alla:) Andersson tuomitsee Hampurin G20-kokouksen yhteydessä järjestettyjen mielenosoitusten väkivaltaisuudet. Katso videolta myös Anderssonin näkemys siitä, saako hallitus soten valinnanvapausesityksestä vielä aikaiseksi siedettävän esityksen.

6:58

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja