Li Andersson ja Iiris Suomela iloitsevat, että eduskuntaan pääsi nyt ennätysmäärä naisia: "Moni kaipaa selkeästi feminististä linjaa"

Eduskuntaan ennätysmäärä naisia 8:49

Eduskuntaan nousee ennätysmäärä naisia. Vihreiden puheenjohtaja Li Andersson sekä eduskunnan nuorin kansanedustaja Iiris Suomela (Vihr.) vierailivat Huomenta Suomessa.

Naisia pääsi eduskuntaan 93*, eli lähestulkoon puolet valituista.

– Kyllä luulen, että ihmiset ovat äänestäneet naisia eduskuntaan myös asiantuntijuuden perusteella. Tämä antaa osviittaa siitä, että naiset saavat omaa asiantuntijuuttaan paremmin esille, kuin ehkä joskus aikaisemmin, Andersson kommentoi.

– Moninaisuus tässä näkyy ja se on hyvä asia. Ja ajattelen, että moni kaipaa selkeästi feminististä linjaa. Meillä on paljon tasa-arvo-ongelmia korjattavana, pohtii puolestaan Suomela.

Andersonin mukaan Sipilän hallituksen leikkaukset kohdistuivat pitkälti aloille, joissa on naisia.

Suomelan mukaan konkreettiset muutokset voivat tapahtua muun muassa suostumusperäiseen raiskauslainsäädäntöön, johon ensimmäinen aloite tuli eduskunnan naisverkostolta. Naisia ei ollut eduskunnassa vielä tarpeeksi, joten lainsäädäntö ei mennyt läpi.

Eduskunnan naisilla on linjaeroja esimerkiksi pienituloisiin naisiin kohdistuvassa leikkauspolitiikassa, mutta esimerkiksi seksuaalirikoksista ollaan yhtä mieltä.

– Eduskunnassa pitää olla idealisti, Andersson naurahtaa lopuksi.

Oikaisu klo 17.50: Korjattu naisten lukumäärä 93:een STT:n tietojen perusteella. Aiemmin jutussa puhuttiin 92 naisedustajasta.

Lue myös:

    Uusimmat