Mainos

Feministinen puolue jäi kovasta uhosta huolimatta ilman eduskuntapaikkaa – Puheenjohtaja Katju Aro: "Tulos vain sisuunnutti"

Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa mukana ollut feministinen puolue jäi ilman edustajapaikkoja. Puolueen kampanjabudjetti oli noin 30 000 euroa. Puheenjohtaja Katju Aro jatkaa työtään Helsingin kaupungin valtuutettuna.

Feministinen Puolueen puheenjontaja Katju Aro sai noin 2400 ääntä. Hän kuvailee tunnelmiaan MTV Uutisille.

– Harva puolue on ensimmäisistä vaaleista mennyt läpi. Kuntavaaleissa siinä onnistuttiin ja halusimme yrittää sitä myös eduskuntavaaleissa, mutta tavoite oli kunnianhimoinen.

Aro uskoo, että moni puolueen jäsen tulee jatkamaan puolueessa.

– Kyllä tuo tulos vain sisuunnutti. Olemme vielä nuori puolue ja alueellinen verkosto on vasta aluillaan. Nyt varsinkin muilla paikkakunnilla, kuin Helsingissä, jossa olemme ennestään jo vahvempi puolue, koetaan, että halutaan vahvistaa alueellista toimintaa.

– Olen kyllä hieman pettynyt siihen, että kaikki saamamme kannustus ei konkretisoitunut äänin

Miksi mies liittyi feministipuolueeseen?

Helsingin vaalipiiristä ehdolla ollut Johannes Koskela,41, tarttui aikoinaan puolueeseen huomattuaan uutisen Trumpin valinnasta presidentiksi.

– Siitä tuli sellainen turhautuminen itselleni. Sen sijaan, että somessa valittaisin maailman tilanteesta, halusin tehdä asialle jotain. Samoihin aikoihin sitten luin jostakin artikkelista, että feministinen puolue oli perustettu.

Hän perehtyi puolueen ohjelmaan ja hallinnollisiin rakenteisiin.

– Se puhutteli minua. Oli selkeästi puolue, joka koostui auttajista ja ihmisoikeudet olivat selkeästi kaiken politiikan keskiössä.

Hän kokee, ettei puolueessa ole kyse pelkästään naisen aseman parantamisesta.

– Minulle se tavoite on lähinnä kaiken yhdenvertaisuuden parantaminen. Monet ovat kysyneet, että mitäs sinä tällaisena partamiehenä olet tällaiseen puolueeseen mennyt. Mutta kun se on kaikkien aseman parantamista. Siinä katsotaan kaikkia muitakin vähemmistöjä. Ja myös miesten asemaa.

Käyttöliittymäsuunnittelijana ja pelialan valmentajana toimiva Koskela meinaa myös jatkaa puolueen toiminnassa. Hän kokee nuorten miesten syrjäytymisen ja miehiin kohdistuvan väkivallan oleva tällä hetkellä iso ongelma.

– Feminismi on silti paras kattotermi tälle kaikelle yhdenvertaistamiselle, hän jatkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja