Mainos

Feministipuolue saamassa paikan Helsingin valtuustoon – puoluerekisteriin vasta tammikuussa

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro uskoo yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon saaneen äänestäjät puolueen kannalle. Tämän hetken laskentatilanteen mukaan Arosta on tulossa alle vuoden ikäisen puolueen ensimmäinen kunnanvaltuustoedustaja.

– Olemme tosi selkeästi olleet näiden asioiden puolella, ja se on myös viesti, jonka monet äänestäjät näinä aikoina haluavat kuulla. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole enää itsestäänselvyyksiä, vaan niiden puolesta pitää taistella, Aro sanoo puolueen vaalivalvojaisissa helsinkiläisbaarissa.

Jos valtuustopaikka pysyy läpi ääntenlaskun, Aro pitää sitä erinomaisena alkuna kohti maakunta- ja eduskuntavaaleja. Hänen mukaansa suosio viestii siitä, että feministiselle puolueelle on tilaa ja tilausta poliittisella kentällä.

Aro kertoo, ettei uskaltanut etukäteen odottaa itselleen paikkaa valtuustosta. Hän sanoo pitävänsä voittoa ennen kaikkea puolueen voittona, ei henkilökohtaisena saavutuksenaan.

– Totta kai tuntuu tärkeältä, että äänestäjät luottavat siihen, että juuri minä voin olla se, joka lähtee ajamaan meille tärkeitä kysymyksiä. Voitto on kuitenkin yhteinen.

Aron ei tarvitse juhlia yksin: vaalivalvojaisissa on riemullinen tunnelma, kun ehdolla olleet käyvät vuorotellen esittäytymässä lavalla raikuvien taputusten saattelemina. Aron mukaan tilaisuudessa jännitetään ääntenlaskennan loppuun asti.

MTV.fi seuraa netissä vaalien tuloslaskentaa, ehdokkaiden läpimenoa ja kiinnostavimpia ilmiöitä reaaliaikaisesti.​​​​​​​

Seuraa oman kuntasi ja ehdokkaasi tilannetta oikeusministeriön vaalit.fi-palvelusta​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.