LG petti lupauksensa nopeammista Android-päivityksistä – viime kevään panostus ei näy tuloksina

LG on edelleen toivottoman hidas päivittämään Android-älypuhelintensa ohjelmistoja, Computer World kertoo. Esimerkiksi uusin Android 9 Pie puuttuu edelleen jopa yhtiön huippupuhelimista.

Keväällä 2018 LG avasi Software Update Center -päivityskeskuksen älypuhelimilleen. Sen tarkoituksena oli tarjota käyttäjille Android-ohjelmistopäivityksiä entistä sulavammin ja ripeämmin. Vuosi palvelun julkaisun jälkeen on selvää, että lupaukset on petetty.

Android 9 Pie julkaistiin lähes yhdeksän kuukautta sitten, mutta yksikään LG:n älypuhelimista ei ole vielä saanut uusinta ohjelmistoa käyttöönsä. Jopa huippupuhelin LG V40 ThinQ – joka tuli myyntiin Android 9 Pien julkaisun jälkeen – toimii edelleen vanhentuneella Android 8.1 Oreolla. Säännön vahvistava poikkeus on Android One -ohjelmaan kuuluva LG G7 One, jolle Pie-päivitys on Googlen kanssa yhteistyössä tuotu.

Myös Android 8 Oreo -ohjelmistoversioiden osalta päivitysajat ovat luvattoman hitaita. Esimerkiksi LG G5 sai odottaa päivitystään huimat 13 kuukautta.

Lienee selvää, että mikäli korealainen LG haluaa tulevaisuudessa pysyä kilpailijoidensa tahdissa älypuhelinmarkkinoilla, on päivitystahtiakin ennen pitkää kiristettävä.

Lue myös:

    Uusimmat