Lewis Hamiltonista oli tulossa Kimi Räikkösen jälkeen F1-sarjan nestori – Kubican paluu täydelliseen saumaan

Lewis Hamilton ottaa F1-sarjaan palaavan Robert Kubican mielihyvin vastaan. Varsinkin, kun tämä saa hänet tuntemaan itsensä jälleen vähän nuoremmalta.

Videolla Robert Kubican ensikommentit Williams-sopimuksestaan ja F1-sarjaan palaamisesta.

Fernando Alonson poistuessa formula ykkösistä Kimi Räikkönen on yhä sarjan vanhin kuski 39-vuotiaana, mutta 33-vuotiaasta Hamiltonista oli tulossa suomalaisen jälkeen toiseksi iäkkäin.

Kuskeilta kysyttiin torstain lehdistötilaisuudessa mielipidettä tuoreeseen uutiseen, joka kertoo puolalaisen Robert Kubican palaavan F1-kisakuskiksi Williamsilla kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Hamiltonilla oli heti ajatus mielessä tästä tiedosta.

– Onko Robert vanhempi kuin minä? Hamilton nojasi eteenpäin uteliaana.

Hamiltonille kerrottiin, että Kubica on tosiaan kuukauden häntä vanhempi. Yhden kisavoiton urallaan ottanut kuski täyttää joulukuussa 34 vuotta.

– Ai, täydellistä, Hamilton hymyili.

– Olen niin onnellinen, että hän tulee takaisin. Fernando lähtee, ja minusta oli tulossa toiseksi vanhin kuski, mutta nyt voin pysyä kolmosena. En voi kuvailla, kuinka iloinen olen siitä, Hamilton sanoi.

Vakavoiduttuaan Hamilton piti Kubican hienoa urakäännettä merkittävänä asiana tämän loukkaannuttua vakavasti vuoden 2011 rallionnettomuudessa.

– Ajoin häntä vastaan kartingissa, joten olen tuntenut hänet pitkän, pitkän aikaa. Hän oli aina yksi lahjakkaimmista kuskeista, joita vastaan minulla on ollut ilo ajaa, Hamilton lausui.

– Hänellä on ollut todella vaikeaa aikaa viimeiset kuka tietää montako vuotta, ja on vain todella mahtavaa nähdä, että hän saa taas mahdollisuuden. Toivottavasti hän tekee lujaa töitä fysiikkansa kanssa ja saa mielensä taas siihen iskuun kuin aiemmin.

– Minusta on jännittävää lajille nähdä hänet taas toiminnassa, Hamilton iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat