F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluista viimein tietoa – Toto Wolffin ja F1-tähden juristit helisemässä: "George Russell -korttia ei pelattu"

5:38
Toto Wolffin ja Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluiden viivästyminen puhutti jo marraskuussa.

Lewis Hamiltonin pitkittyneet sopimusneuvottelut johtuvat Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan vaikeista lakiteknisistä asioista. Sen sijaan George Russellin tulolla Mersu-pomo ei myönnä uhkailleensa.

Hamilton lupaili F1-kauden 2020 lopussa, että hän pyrkii hoitamaan sopimusneuvottelunsa loppuun jouluun mennessä, mutta vielä kuukausi aikarajan umpeutumisen jälkeen tilanne on edelleen auki.

Toto Wolff kertoi itävaltalaisen ORF-kanavan haastattelussa sairastaneensa oireettoman koronaviruksen. Samalla hän päivitti tilannetta Hamiltonin suhteen.

– Juristit tekevät kovasti töitä. Emme tee heidän elämäänsä helpoksi, kun me molemmat väittelemme Zoomissa ja heittelemme kierrepalloja juristeille, Wolff kommentoi F1-sarjan virallisten nettisivujen mukaan.

– Hän on kuitenkin Amerikassa ja minä Itävallassa. Viimeistelemme sen jossain vaiheessa. Sellaista se neuvotteleminen on. Tilanteeseen tullaan aina eri nurkkauksista, mutta se on aika normaalia.

George Russell -kortti jäi pelaamatta

Mediassa on ollut paljon spekulaatiota George Russellin Bahrainissa tekemän huiman Mercedes-debyytin vaikutuksesta Hamiltonin tilanteeseen. Joidenkin väitteiden mukaan talli olisi hyödyntänyt tilannetta neuvotteluissa, mutta Wolff kiistää tämän jyrkästi.

– Emme koskaan pelanneet George Russell -korttia. Hän onnistui uskomattoman hyvin ja hänestä tulee jonain päivänä huipputallin kuski, mutta meidän pitkään suhteeseemme ei kuulu missään nimessä uhkailevat eleet, Wolff vakuuttaa.

– Tiedämme, että haluamme kisata yhdessä. Ja nyt meidän täytyy neuvotella sopimus.

Neuvottelut jatkuvat Wolffin mukaan hyvässä hengessä.

– Suhteemme perusta on todella vakaa. Olemme saavuttaneet yhdessä loistavaa menestystä ja haluamme jatkaa sitä tulevaisuudessa. Joskus täytyy kuitenkin puhua asiat yksityiskohtaisesti, ja se otti – ja ottaa vieläkin – aikaa, Wolff sanoo.

Wolff uskoo Hamiltonin sopimuksen olevan valmis viimeistään 28. maaliskuuta, jolloin F1-kauden on tarkoitus käynnistyä Bahrainissa.

– Viimeistään ennen Bahrainia. Täytyyhän sinun jossain kohtaa allekirjoittaa! hän tokaisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja