Lewis Hamiltonin sanat käynnistivät huhumyllyn – George Russellilta napakka tyrmäys: "Olin valmis ottamaan riskin"

Monacon F1-osakilpailu päättyi Ferrarin Charles Leclercin voitonjuhliin.

Mercedeksen brittikuljettaja George Russell kertoi medialle, miksi hän ajoi Monacossa päivitetyllä etusiivellä, eikä Lewis Hamilton.

Hamilton kertoi Monacon GP-viikonlopun yhteydessä, ettei usko lyövänsä Russellia, koska tämä ajoi Monacossa päivitetyllä etusiivellä. Hamiltonin kommentit herättivät nopeasti spekulaatiot siitä, miksi juuri Russell oli saanut uuden etusiiven autoonsa, eikä ensi kaudella Ferrarille siirtyvä Hamilton.

Russell ampui huhut alas Monacon GP:n jälkeen.

– Tälle viikonlopulle oli vain yksi etusiipi ja sovimme (viime viikon) tiistaina, että heitämme siitä kolikkoa. Lewis sanoi kokeilleensa sitä simulaattorissa, ja antoi minun käyttää sitä, koska siihen liittyi myös riskejä, Russell pohjustaa Crash.netin mukaan.

– Jos olisimme tehneet virheen aika-ajoissa ja vaurioittaneet etusiiven, emme olisi enää pystyneet käyttämään sitä samaa etusiipeä ja silloin olisi pitänyt startata varikolta, Russell jatkaa.

Lopulta etusiipi asennettiin Russellin autoon, mikä siivitti hänet lopulta viidenneksi. Hamilton jäi kisassa seitsemänneksi. Russell korostaa, että päätös etusiiven käyttäjästä tehtiin yhteistuumin, eikä arpapelillä.

– Olin valmis ottamaan riskin ja käyttämään sitä. Ajattelin sen olevan myöhäinen syntymäpäivälahja, kun hän antoi minun käyttää sitä. Emme heittäneet kolikkoa, Russell painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat