Lewis Hamiltonille esitettiin sensaatiomainen väite Mercedes-autosta – "En tiedä, mitä olette katsoneet"

Tähtikuski Lewis Hamilton on tyrmännyt kaikki epäilyt siitä, että hänen Mercedes-autonsa ratissa olisi jokin salattu järjestelmä. 

Brasilian GP:n jälkeen nousi ilmoille villi teoria siitä, että Hamiltonin auton ratti liikkuisi eteen ja taakse, ja että kyseessä olisi jokin salainen järjestelmä, joka selittäisi brittikuljettajan hämmästyttävää vauhtia. Mercedes tyrmäsi väitteet tuoreeltaan.

Tallilla oli käytössään viime kaudella DAS-järjestelmä, jossa kuljettaja pystyi säätämään auton aurauskulmia ratin edestakaisen liikkeen avulla. Järjestelmä kiellettiin tälle kaudelle.  

Hamiltonilta kysyttiin aiheesta torstaina Qatarissa. 

– Rattini ei liiku eteenpäin ja taaksepäin. Meillä oli se käytössä viime vuonna, mutta ei nyt. (Brasilian GP:ssä) lauantaina ohjaustangossa oli vähän välystä, luultavasti alle millimetrin verran. En pidä siitä, joten talli vaihtoi ohjaustangon, mikä korjasi asian, Hamilton selvitti. 

– En siis tiedä, mitä olette katsoneet, hän jatkoi viitaten mainittuihin videokuviin, joista ratin epäilyttävän liikkeen pystyi mahdollisesti havaitsemaan.

Hamilton saavutti Brasilian GP:ssä voiton saatuaan viikonlopun aikana rangaistuksia yhteensä 25 lähtöruudun verran. Britin Mercedes-autoon vaihdettiin GP:n alla uusi polttomoottori, joka vauhditti Hamiltonin hurjaan menoon radan pääsuoralla. 

Lue myös:

    Uusimmat