Valtteri Bottaksen herkkuvoitolle kinuskikastike päälle! Mercedes-pomo teki suomalaisia hivelevän paljastuksen

Valtteri Bottas ajoi sunnuntaina Azerbaidzhanin Bakun GP:n voittoon, kun hän päihitti taistelussa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Mercedes-kuskit olivat lähellä toisiaan koko kisan ajan. Nyt saksalaistallin pomo Toto Wolff teki paljastuksen, joka tuo lisää arvoa Bottaksen voitolle.

Paalulta kisaan lähtenyt Bottas sai heti lähdössä hirmuisen haasteen, kun kakkosruudusta kisaan ampaissut Hamilton nousi suomalaiskuskin rinnalle. Kaksikko kävi näyttävää taistelua ensimmäisissä mutkissa, joissa Bottas onnistui kuin onnistuikin pitämään kärkipaikan hallussaan.

Tämän jälkeen Hamilton kuroi useaan otteeseen eron alle kahteen sekuntiin. Hallitsevan maailmanmestarin viimeisin ja samalla suurin hyökkäys tuli aivan kisan lopussa, kun hän pääsi alle sekunnin päähän Bottaksesta. Suomalaiskuski piti kuitenkin pintansa ja ajoi ykkösenä maaliin.

Kisan eri vaiheet jättivät kuitenkin ilmoille kysymysmerkkejä siitä, kielsikö Mercedes kuljettajiaan kisaamasta keskenään voitosta?

Mercedes-pomo Toto Wolff teki kilpailun jälkeen paljastuksen aiheeseen liittyen.

– Ei, annoimme heidän kisata, Wolff vakuutti RaceFansin mukaan.

– He ovat kokeneita kuljettajia, he tietävät, että kisaamisen pitää olla puhdasta. Ja se oli – näimme sen heti alussa. Tuo on kuitenkin rata, jossa ei voi ottaa hurjia riskejä, koska silloin voimme menettää molemmat automme, Wolff jatkoi.

Wolffin mukaan hän ei itse antanut minkäänlaisia ohjeita kuljettajille kisan aikana.

– Kyse oli enemmän siitä, että kävimme keskusteluja taktiikoista varikkomuurilla. Samalla mietimme sitä, että saisiko Sebastian Vettel meitä kiinni, pystyisimmekö säästämään moottoreita, ja että miten nopeimman kierroksen kanssa kävisi.

– Tiesimme, että taisto voi mennä hurjaksi lopussa, mutta emme ohjeistaneet heitä mitenkään, Wolff painotti.

Bottas (87) johtaa nyt MM-sarjaa pisteen erolla Hamiltoniin (86) nähden. Molemmat Mercedes-kuskit ovat ottaneet kaksi voittoa. 

Lue myös:

    Uusimmat