Valtteri Bottas paljasti syyn Meksikon GP:n suurille vaikeuksille – sen päälle tuli vielä rutkasti epäonnea

Mercedeksen Valtteri Bottaksen Meksikon GP meni pilalle jo ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä mutkassa. McLarenin Daniel Ricciardo pyöräytti suomalaisen, minkä myötä hän tipahti koko joukon hännille. Ricciardo oli lopulta pahasti Bottaksen tukkeena. Maalissa Bottas oli vasta 15:s.

Bottas lähti sunnuntain kisaan paalupaikalta, järjestettyään lauantaina jymy-yllätyksen.

Suomalaisen kisa sai kohtalokkaan käänteen ensimmäisessä mutkassa, kun McLarenin Daniel Ricciardon jarrutus meni pitkäksi. Ricciardo osui Bottakseen, joka tipahti koko joukon hännille.

– Oli aikamoinen kisa heti lähdöstä alkaen. Ensimmäisessä mutkassa tuli osumaa ja pyörähdys sen seurauksena. Ja sen jälkeen oli vaikeaa, Bottas mietti.

Bottas jumittui pahasti McLarenin Ricciardon taakse. Suomalainen hivuttautui useaan otteeseen australialaiskuljettajan lähelle, mutta ohittaminen ei onnistunut.

– Koitin edetä, mutta aina kun oli toisen auton lähellä, niin moottori ja jarrut ylikuumenivat. Sen takia ei pystynyt montaa kierrosta hyökkäämään, Bottas paljasti syyn vaikeuksille.

Kaiken kruunuksi Bottaksen varikkopysähdys meni pieleen, kun Mercedeksen mekaanikot eivät meinanneet saada suomalaisen auton toista eturengasta irti.

– Siinä oli paras sauma päästä Ricciardon edelle, minkä jälkeen olisi voinut pistesijoja tavoitella.

– Ei ollut mun päivä tänään, Bottas totesi pettyneenä.  

Lue myös:

    Uusimmat