"Lewis Hamilton surrealistisella tasolla" – F1-pomo nähnyt samaa Schumissa ja Sennassa

Mercedes-tallissa uransa viidennen maailmanmestaruuden viime kaudella voittanut Lewis Hamilton on taidoiltaan samalla viivalla F1-legendojen Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin kanssa, katsoo formulasarjan urheilujohtaja Ross Brawn.

Brawn nostaa Hamiltonin kyvyistä esimerkkinä Singaporen GP:n paalupaikan, jolloin Mercedeksen ei uskottu yltävän vauhdiltaan kärkisijoille. Brittikuskin kierros kuitenkin murskasi ennakko-odotukset.

– Joskus saa sellaisen kuljettajan, joka kykenee löytämään suorituskykyä vastoin odotuksia. Näin tapahtui muutaman kerran, erityisesti aika-ajossa, jolloin Lewis teki niin, Brawn kertoi Motorsport.comille.

– Hän salpasi ihmisten hengityksen. Kaikki luulevat tietävänsä referenssin, mutta äkkiä kuljettaja tekee jotain sellaista, mikä muuttaa sen. Olin onnekas nähdessäni sitä joskus Michael Schumacherin ja Ayrton Sennan kaltaisissa kuljettajissa. Näimme sitä myös Lewisin kanssa pari kertaa tänä vuonna.

– Nämä tapaukset jäävät mieleen, koska insinöörinä en osaa aivan sanoa, mistä tämä suorituskyky kumpuaa. He ovat saavuttaneet kuin surrealistisen tason. Kun näkee kuljettajan tekevän niin, se on aina hyvin erityislaatuista, Brawn jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat