Lewis Hamilton läväytti kohukommentin, joka sai F1-huhut valloilleen – "Emme kuunnelleet sinua"

8:47
Red Bullit kaksoisvoittoon, Aston Martinin Fernando Alonso kolmas – katso tästä juttu F1-kauden avanneen Bahrainin GP:stä.

Mercedeksen brittimestari Lewis Hamilton antoi F1-kauden avauskisan jälkeen suoria kommentteja, mitkä lisäsivät entisestään epäilyksiä siitä, jatkaako hän Mercedeksellä enää tämän kauden jälkeen.

Hamilton sijoittui viime sunnuntain kisassa viidenneksi. Sen jälkeen 38-vuotias britti asteli BBC Radio 5 Liven haastatteluun, missä hän jakoi hyvin mielenkiintoisen tokaisun.

– Kerroin viime vuonna tallille siitä, että autossa on tiettyjä ongelmia. Olen ajanut vuosien varrella niin monilla autoilla ja tiedän sen, mitä ne tarvitsevat ja mitä eivät. Kyse on vastuullisuudesta, omistautumisesta ja siitä, että pystyy myöntämään asioita. ”Kyllä, emme kuunnelleet sinua ja asiat eivät ole niin, miten niiden pitäisi olla”. Meidän on tarkisteltava auton tasapainoa ja meidän pitää tarkistella kaikkia niitä heikkoja kohtia, mitä autossa on. Se pitää tehdä yhdessä, Hamilton mietti.

Hamiltonin viittaus siihen, ettei Mercedes kuunnellut häntä, aiheutti välittömästi kovan huhumyllyn F1-varikolla. Viittasiko tämä osaltaan siihen, että Hamilton on lähdössä Mercedeksen kanssa eri teille?

Hamiltonin nykyinen Mercedes-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Muun muassa F1-mestarit Damon Hill ja Jenson Button ovat vihjailleet sillä, että Hamilton saattaisi jättää saksalaistallin, mikäli sen suoritustaso ei parane.

Mercedes tipahti viime kaudella valtajakkaralta useiden menestysvuosien jälkeen. Bahrainissa Mercedes jäi selvästi Red Bullin, Ferrarin ja jopa Aston Martinin vauhdista.

Hamilton ei ilahtunut Hillin ja Buttonin vihjailuista.

– Ihmiset vain levittävät huhuja ilman minkäännäköistä faktapohjaa. Se ei auta yhtään. Luulisi, että he molemmat tietäisivät tuon omalla kokemuksellaan, Hamilton murahti.

– Viime kausi oli vaikea, mutta olen yhä täällä. Ja on sitten tämän kausi vaikea tai ei, olen yhä täällä. Olen taistelija ja taistelemme tallin kanssa yhdessä. Totta kai olisi toivonut, että auto olisi ollut kunnossa heti kauden alusta lähtien, mutta kyse on matkasta. Sopimusneuvottelut eivät ole mitenkään jäässä. En vain näe, että jotain pitäisi saada valmiiksi juuri nyt, Hamilton kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja