Onnettomuudessa loukkaantunut F1-kuski kertoi karuista vammoistaan – sitkeä kuntoutus vei leikkauspöydältä ajokuntoon vain 12 päivässä

8:47
F1-kauden avauskilpailu päättyi Red Bullin juhliin.

Aston Martinin F1-kuski Lance Strollin valmistautuminen kauden avauskisaan ei olisi voinut olla huonompi, kun Stroll loukkaantui ikävästi pyöräilyonnettomuudessa noin kaksi viikkoa ennen kauden alkua.

Stroll loukkaantui pyöräonnettomuudessa maaliskuun alussa, eikä pystynyt osallistumaan lainkaan talvitesteihin. Röntgenkuvat paljastivat, että Strollin oikea ranne oli murtunut ja mennyt sijoiltaan, vasemmassa ranteessa ja kädessä oli murtumat ja oikean jalan pottuvarpaassa oli murtuma.

– Ajoitus ei olisi voinut olla huonompi. Lääkintätiimini usko aluksi, että en missaisi vain talvitestejä, vaan todennäköisesti myös ensimmäiset kilpailut, Stroll kertoo Twitter-tilillään.

Strollin oikea ranne leikattiin vain 48 tuntia pyöräilyonnettomuuden jälkeen ja vain 12 päivää ennen F1-kauden avauskilpailua. Ennusteet kisakunnolle eivät lupailleet hyvää.

– Leikkauksen jälkeen lääkäri sanoi minulle, että pystyisin palaamaan Jeddahiin. Jos tekisin kovasti töitä ja minulla olisi hieman onnea, hän oli optimistinen, että voisin kisata Bahrainissa, mutta siihen oli laihat mahdollisuudet.

Strollin muita vammoja ei voinut leikata, joten niiden parantamiseen piti suhtautua konservatiivisemmin. Kanadalaiskuljettajalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kuntouttaa vammojaan ahkerasti päästäkseen ajokuntoon.

– Prosessi oli hidas. Tarvitsin paljon apua jopa päivittäisissä kotiaskareissani. Neljäntenä päivänä selvisi, että olisi mahdollista ajaa Bahrainissa. Sain ohjelman, joka auttoi minua saamaan liikkuvuuteni ja voimani takaisin ranteisiini, Stroll kertoo.

– Kuntoutus vaati kovaa työtä ja sitkeyttä, mutta uskomattoman lääkintätiimin sekä ystävieni ja perheeni tuella, onnistuin taistelemaan kivun läpi ja pääsin takaisin radalle Bahrainissa.

Juuri parahiksi ajokuntoon toipunut Stroll pärjäsi avauskilpailussa mainiosti ja ajoi ruutulipun ohi kuudentena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja