Lewis Hamilton joutuu harjoittelemaan Charles Leclercin nimen lausumista – Valtteri Bottas lohdutti nuorukaista omilla kokemuksillaan

Charles Leclercin nousu raketin lailla F1-sarjan huipulle laittoi Lewis Hamiltonin uuden tilanteen eteen Bahrainin GP:n jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Miten monacolainen haluaa nimensä lausuttavan?

Aika-ajoissa nopeimman ajan kaikissa kolmessa osiossa tehnyt Leclerc johti sunnuntai-illan jännitysnäytelmää, kunnes Ferrarin moottori alkoi viestiä hajoamisen merkkejä loppua kohti.

Leclerc joutui hidastamaan tahtia, mikä auttoi Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja Valtteri Bottasta nousemaan kaksoisvoittoon. Lopun turva-autotilanne takasi kuitenkin Ferrari-kuskille uran ensimmäisen palkintosijan.

– En todellakaan nähnyt kaiken tämän tapahtuvan, kun kurvasimme lähtöruudukkoon, mutta olen kiitollinen siitä, Hamilton totesi kisan jälkeisessä pressissä.

– Kuten sanoin tuolla alakerrassa Charlesille… sanovatko he sinua Charlesiksi ja Charlesiksi? Hamilton keskeytti ja kokeili sekä ranskan- että englanninkielistä versiota.

– Ihan sama. Mikä vain on helpointa sinulla, Leclerc hymyili kohteliaasti.

– Minulla on aina vaikeuksia sanoa hänen nimeään. Hän teki uskomatonta työtä tänä viikonloppuna ja hänellä on kaunis, kirkas tulevaisuus edessään, joten tämä vain vahvistaa häntä, Hamilton jatkoi kehujaan.

Myös Valtteri Bottaksella oli lohdutuksen sanoja 21-vuotiaalle toista kauttaan sarjassa ajavalle Leclercille. Jos voittoa ei tullut toisessa kisassa Ferrarin ratissa, niin toiset ovat joutuneet jahtaamaan ykköstilaa aika paljon pidempään.

– Se oli tietysti huonoa tuuria Charlesille, hän oli erittäin vahva, mutta se kyllä tulee hänelle. Minun piti odottaa yli 80 kisaa ensimmäistä voittoani, joten olen varma, että se menee ihan hyvin, Bottas muistutti.

Bottakselle uran ensimmäinen voitto vuoden 2017 Venäjän GP:ssä tuli hänen 82. kisastartissaan. Sillä hän yltää voittoa odottamaan joutuneiden listalla kymmenennelle sijalle. Mika Häkkisellä odotus kesti 96 kisaa, Nico Rosbergilla 111, Jenson Buttonilla 113, Rubens Barrichellolla 123 ja Mark Webberilla peräti ennätykselliset 130 kilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat