Levottomuuksia ja äärioikeistolaisia töhryjä: Opetus jatkunut skandaalikoulussa ilman kiusaajia – "Tapaukseen liittyy viisi henkilöä, jotka eivät ole olleet osana normaalia kouluviikkoa"

Vantaan Kytöpuiston koulun seinät töhrittiin – välitunnilla tapahtunut väkivaltainen välikohtaus on aiheuttanut levottomuuksia, MTV paikan päällä 4:24
Vantaan Kytöpuiston koulun seinät töhrittiin – välitunnilla tapahtunut väkivaltainen välikohtaus on aiheuttanut levottomuuksia, MTV paikan päällä.

Viime viikolla Kytöpuiston koululla Vantaalla tapahtunut väkivallanteko on aiheuttanut levottomuuksia koululla.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalon mukaan Kytöpuiston koululle on jouduttu tilaamaan tällä viikolla ylimääräistä vartiointia. Tarve johtuu siitä, että koululle on tullut väkivallanteon myötä ulkopuolisia ihmisiä.

– Loppuviikosta on ollut rauhallista ja oppilaat ovat saaneet opiskella rauhassa. Viime viikkoiseen tapaukseen liittyy viisi henkilöä, jotka eivät ole olleet osana normaalia kouluviikkoa, Kalo kommentoi.

"Asia on tiedossa ja sitä selvitetään"

Koulurakennukseen kohdistui tällä viikolla myös ilkivaltaa. Sosiaalisessa mediassa levisivät kuvat, joista käy ilmi, että koulun seiniin on kirjoitettu kansallissosialistinuorten sloganeita.

Sloganeiden lisäksi seinään on maalattu liikkeen nettisivuosoite. Koulun katoksesta roikkui myös valkoinen lakana, jossa samat tekstit toistuivat.

Kalon mukaan koulu sai tiedon ilkivallasta perjantaiaamuna. Koulurakennuksen seinät puhdistettiin kirjoituksista välittömästi. Asiasta on ilmoitettu myös poliisille.

– Asia on tiedossa ja sitä selvitetään, komisario Björn Näse Itä-Uudenmaan poliisista kommentoi MTV Uutisille.

Näsen mukaan ilkivallanteko on puhuttanut ihmisiä runsaasti sosiaalisessa mediassa ja teosta on tehty poliisille useita ilmoituksia.

Koululle lähetettiin lauantaina poliisipartio tarkistamaan tilanne, mutta koulu oli ehtinyt puhdistamaan rakennuksen seinät jo perjantain aikana.

Koulun seiniin tehdyt tekstit poistettiin perjantain aikana. Jälkiä teksteistä oli kuitenkin edelleen havaittavissa vielä lauantaina.

Video teosta levisi sosiaalisessa mediassa

Viime tiistaina Kytöpuiston koululla tapahtuneesta väkivallanteosta levisi video sosiaaliseen mediaan. Videolla uhria kuristetaan ja haukutaan.

Väkivallanteon kohteeksi kesken välitunnin joutui 11-vuotias alakoululainen. 430 oppilaan kokoisen koulun välitunnilla oli useita välituntivalvojia, mutta koulun henkilökunta ei ehtinyt puuttua tilanteeseen.

Koululle hälyytettiin tapauksen seurauksena poliisi ja ambulanssi. Uhri sai koululla ensihoitoa ja poliisi kommentoi myöhemmin, että tilanne oli vaarallinen ja uhrin vammat olisivat voineet olla erittäin vakavia.

Lue myös:

    Uusimmat