Levottomuudet jatkuneet Ranskassa – yön aikana pidätettiin yli 400 ihmistä

Ajoneuvoja palaa Pariisin esikaupungin, Nanterren, kaduilla myöhään perjantai-iltana 30. kesäkuuta 1:58
Ajoneuvoja palaa Pariisin esikaupungin, Nanterren, kaduilla myöhään perjantai-iltana 30. kesäkuuta.

Satunnainen väkivalta ja ryöstely ovat jatkuneet Ranskassa neljäntenä yönä peräkkäin. Levottomuudet olivat nyt kuitenkin vähemmän rajuja kuin aiemmin, viranomaiset arvioivat varhain tänään.

Yön aikana pidätettiin Ranskassa alustavien tietojen mukaan noin 470 ihmistä. Edellisenä yönä pidätettyjen määrä oli noin kaksinkertainen. Ryöstelyä tapahtui eilisiltana ainakin Lyonin, Marseillen ja Grenoblen kaupungeissa.

Mielenosoittajat sytyttivät myös autoja ja roska-astioita tuleen.

Sisäministeri Gerald Darmanin sanoi aamulla, että väkivalta oli ollut kuluneena yönä "paljon lievempää". Sisäministeri kommentoi tilannetta vieraillessaan Mantes-la-Joliessa Pariisin länsipuolella.

Ranska lähetti yöksi kaduille yhteensä noin 45  000 poliisia ja santarmia kevyiden panssaroitujen ajoneuvojen tukemana.

Ranskan monessa kaupungissa on koettu tällä viikolla mielenosoituksia ja mellakoita sen jälkeen kun poliisi ampui teini-ikäisen pojan. Liikenteenvalvonnan yhteydessä ammuttu 17-vuotias poika haudataan Pariisin esikaupungissa Nanterressa tänään.

Jalkapallomaa Ranskassa muiden muassa jalkapallomaajoukkue vetosi nyt väkivallan lopettamiseksi.

–  Väkivallan ajan on väistettävä surun, vuoropuhelun ja jälleenrakentamisen ajan tieltä, maajoukkue ilmoitti lausunnossaan, jonka kapteeni ja Paris Saint-Germain -seuran tähti Kylian Mbappe lähetti sosiaaliseen mediaan.

Lue myös:

    Uusimmat