Levähdyspaikalta löydettiin valtava broilerikasa Pedersöressä: ”Aivan hullua hommaa, jopa törkeä temppu”

Pedersöressä sijaitsevalta levähdyspaikalta tehtiin viikonloppuna erikoinen löytö. Suositun levähdyspaikan viereen oli nimittäin kipattu valtava kasa kynittyjä broilereita.

Suomen eläinsuojelun SEY:n vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Teija Löfholm kertoo MTV Uutisille, että ilmoitus metsään hylätystä lihaläjästä kuulosti erikoiselta.

– Sieltä oli tullut useita ilmoituksia poliisille ja minullekin tuli ilmoitus, että mitä sille kasalle pitäisi tehdä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että siellä on varmaankin höyhenpeitteisiä raatoja. Minulle ei ensin kerrottu, että kyse on ihan ruokabroilereista.

Löfholm kiiruhti paikalle tarkastamaan tilanteen.

– Näin sen kauhean kasan muutaman metrin päässä levähdyspaikalta. Ensimmäisenä mieleeni tuli, että mitä tässä on oikein ajatuksena. Aivan hullua hommaa, jopa törkeä temppu. Otin kasasta valokuvan ja soitin itsekin siitä poliisille.

Löfholm toteaa, että kyseinen paikka sijaitsee pohjavesialueella eikä helposti paheneva lihakasa ole sinne todellakaan sopiva. Hän ihmettelee, että jos kyseessä olivat pilalle menneet lihat, niin miksi niitä ei oltu laitettu säkkiin ja roskiin.

Löytöhetkellä broilerit olivat vielä melko tuoreita eivätkä ne haisseet. Löfholm epäileekin, että kasa oli ilmestynyt paikalle sunnuntain aikana. Löfholmin mukaan broilereita oli kasassa 2-3 ison kottikärrylastillisen verran.

– Eivät ne nyt kenenkään kotoa siihen olleet ilmestyneet. Se on ihan varma, Löfholm toteaa.

Löfholm soitti vielä maanantaina terveysviranomaisille tilanteesta broilerien kärräämiseksi mahdollisimman nopeasti pois. Muuten kasa olisi alkanut nopeasti haista helteisessä säässä.

Pedersören erikoisesta broilerilöydöstä uutisoi ensin Ilta-Sanomat. Lehden mukaan myös Ylöjärvellä sijaitsevalta levähdyspaikalta olisi tehty viikonloppuna vastaavanlainen broilerilöytö. Poliisi ei ole osannut sanoa lehdelle  liittyvätkö samana viikonloppuna tehdyt tapaukset toisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat