Helsinkiläisen Patrickin fiilistelylenkki keskeytyi, kun vastaan tuli vuodevaatteilla täytetty kuivausrumpu: "En ymmärrä"

0:34
Näin pesukonevyyhti eteni Mellunmäessä viikonloppuna.

Samsungin pyykinpesukoneen erikoinen viikonloppu sai traagisen päätöksen Helsingin Mellunmäessä.

Perjantaina vanhoja kotiseutuja kävelylenkillään "fiilistellyt" Patrick Wikblad pysähtyi täydentämään kuva-albumiaan tavallisuudesta poikkeavalla kohteella. Keskellä jalkakäytävää seisoi nimittäin edestä täytettävä Samsungin kuivausrumpu – täynnä kuivia vuodevaatteita.

– En viitsinyt kättä sinne laittaa, kun en tiennyt mitä sieltä löytyy. Mutta sen verran katsoin, että kuivia olivat. Mielenkiintoinen tapaus, Wikblad pohtii huvittuneen oloisena.

– Tulee mieleen, että olisikohan joku suuttunut isoista sähkölaskuista ja päättänyt, että nyt emme enää pese pyykkiä kotona.

Wikblad kertoo, että kyseinen alue on rauhallista ja siistiä ja siellä on enimmäkseen omakoti- ja rivitaloja.

– Nykyään kyseisellä tiellä ei ole läpimenoliikennettäkään.

"En ymmärrä"

Mellunmäessä lähes koko ikänsä asustellut Wikblad ei kuitenkaan varsinaisesti yllättynyt näkemästään.

– Kyllähän pesukoneita näkee aina välillä luonnossa, mutta ei koskaan ole tällaista tullut vastaan, että olisi kuivat pyykit koneessa, hän kommentoi luultuaan ensin laitetta pesukoneeksi. Sittemmin varmistui, että kyseessä oli kuivausrumpu.

Wikblad kyseenalaistaa koneen omistajan ratkaisun.

– En ymmärrä. Eihän kuivausrumpua jaksa hirveän pitkää matkaa kantaa, että eiköhän se ole siihen autolla viety. Jos se kerran on autolla viety, miksei sitä ole viety suoraan sorttiasemalle.

Löytyi poltettuna

Tapauksesta kiinnostunut Wikblad palasi sunnuntaina katsomaan, olisiko kuivausrumpu mahdollisesti viety asiaankuuluvaan paikkaan keskeltä kävelytietä.

– Tänään huomasin, että (kuivausrumpu) oli metsän puolelle viskattu, ja joku oli sen polttanut.

Wikbladin mukaan tilanne vaikutti sunnuntaina puolenpäivän aikoihin siltä, että palokunta oli juuri saanut sammutettua palon.

– Siinä oli vielä sammutusvaahtoa, että aika tuore palo oli. Olisikohan sitten viime yönä poltettu.

Artikkelin videolta on katsottavissa, miltä kadulle ilmestynyt kuivausrumpu näytti perjantaina ja uudestaan sunnuntaina.

Juttua päivitetty kello 20.05: Viimeiseen kappaleeseen lisätty tieto siitä, että kyseessä saattaa olla myös kuivausrumpu. Juttua korjattu 30.1. klo 10.15, laite vahvistettu kuivausrummuksi, joka oli jätetty jalkakäytävälle, ei kävelykadulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja