Leppävirtalaisen hotellin hissi vie jäiseen muumimaailmaan, josta lapset eivät halua lähteä pois – "Lapsilla on paha mieli, kun eivät saa jäädä"

Leppävirran Vesileppikseen avattiin ainutlaatuinen Muumi-jääveistosnäyttely 0:48
Leppävirralta löytyy jäinen Muumimaa: Tältä siellä näyttää!

Pohjois-Savossa sijaitsevalle Leppävirralle avattiin kolme päivää sitten Muumi-jääveistosnäyttely. Näyttelyn suosio on ollut tähän mennessä valtaisa, ja se yllätti toden teolla myös tekijänsä.

Leppävirralla sijaitsevan kylpylähotelli Vesileppiksen alta, 30 metrin syvyydestä, löytyy täysimittaisen jalkapallokentän kokoinen areena, joka on syksyisin aktiivisessa käytössä hiihtäjien keskuudessa.

Luonnollista kuitenkin on, että talven tullen hiihtäjät siirtyvät hiihtohallista sivakoimaan ulkoilmoihin ja halli tyhjentyy.

Vajaa vuosi sitten hotellijohtaja Kimmo Rossi päätti polkaista erinäisten toimijoiden kanssa käyntiin teemapuistoprojektin, joka toisi hiihtoareenalle aktiivista käyttöä keskitalvellakin.

– Käytiin vähän Kittilässä Snow Villagesta ottamassa oppia ja ideointia. Lähestyttiin viime keväänä Moomin Charactersia ja yhteistyö nytkähti liikkeelle. Ne huomasi, että nämä savolaisethan on tosissaan, Rossi kommentoi.

Jäinen fantasiamaailma maan uumenissa

Nyt hiihtohallista löytyy ainutlaatuinen Muumi-jääveistosnäyttely, jonka 16 erilaista kohtausta muodostavat yhdessä Tove Janssonin taikatalvitarinan tapahtumamiljöön. Alueelta löytyy muun muassa tuttuja muumihahmoja, muumitalo sekä paljon talvisia aktiviteetteja. 

Paikkaan pääsee kylpylä-hotelli Vesileppiksen aulan hissillä.

– Sieltä löytyy kohtauksia, efektejä sekä tarinan pätkiä, jotka on käännetty neljälle eri kielelle. Tarinahan itsessään on monille tuttu ja lapsetkin bongailee sieltä kohtauksia helposti itsekin. 

Jäämaailman tekemisen tiimellyksessä on ollut mukana muun muassa MM- ja SM-tason jääveistäjiä, teemapuistorakentaja Fantasiarakenne sekä Jäälinna Ry.

Rossin mukaan yhteistyö on ollut hedelmällistä ja lopputulokseen ollaan oltu kaikin puolin tyytyväisiä.

– Alue on ollut vasta kolme kokonaista päivää auki ja nyt jo yli 2000 yksittäistä kävijää. Lapsilla on ollut jopa vähän paha mieli tulla sieltä pois, vielä ois pitäny hetkeksi jäädä, Rossi naurahtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat