Leonardo DiCaprio oli vähällä jäädä ilman Titanic-rooliaan – syynä diivamainen käytös

Titanic-elokuvan ohjaaja James Cameron kertoo, että Leonardo DiCaprio oli jäädä ilman roolia menestyselokuvassa.

Moni muistaa yhdysvaltalaisnäyttelijä Leonardo DiCaprion, 48, vielä tänäkin päivänä parhaiten vuonna 1997 ensi-iltansa saaneesta Titanic-elokuvasta, jossa hän esitti Jack Dawsonin roolia. 

Titanicin ohjaaja James Cameron kuitenkin paljasti hiljattain, että DiCaprio oli vähällä jäädä ilman menestyksekästä Titanic-rooliaan diivamaisen käytöksensä vuoksi.

Cameron palasi taannoin muistelemaan GQ:n haastattelussa hetkeä, kun hän tapasi tuolloin vasta parikymppisen DiCaprion Titanic-elokuvan koekuvauksissa. Ohjaajan mukaan näyttelijä Kate Winslet oli jo tuolloin valittu esittämään Titanic-elokuvan naispääosaa.

– Leo tuli paikalle ja hurmasi tietysti kaikki, minut mukaan lukien. Sanoin, että selvä, katsotaan, millainen kemia sinulla on Katen kanssa, Cameron kertasi. 

Cameronin mukaan DiCaprio luuli, että kyseessä on vain tapaaminen Winsletin kanssa. Näyttelijä oli kuitenkin todellisuudessa kutsuttu paikalle nauhoittamaan muutamia vuorosanoja mahdollisen vastanäyttelijänsä kanssa.

Cameron kertoi, että tajuttuaan tapaamisen todellisen luonteen DiCaprio kysyi, onko hänen luettava vuorosanoja. Cameron kertoi vastanneensa myöntävästi, johon hän sanoi DiCaprion todenneen, ettei hän lue. Cameron kertoi ajatelleensa tuolla hetkellä antavansa DiCapriolle lähtöpassit.

– [DiCaprio] sanoi: "Odota, odota, odota. Tarkoitatko, että jos en lue, en saa roolia? Niinkö?", ohjaaja muisteli DiCaprion sanoja.

– Ja minä sanoin: "Kyllä. Älä viitsi. Tämä on jättimäinen elokuva, joka vie kaksi vuotta elämästäni… joten en aio pilata sitä tekemällä väärän päätöksen castingissa. Joten sinä joko luet tai et saa roolia", Cameron kertoi.

Cameronin mukaan DiCaprio ähisi ja puhisi, mutta suostui lopulta vastahakoisesti lukemaan roolisanoja Winsletin kanssa.

Ohjaaja kertoi DiCaprion koko olemuksen olleen negatiivinen aina siihen saakka, kun kamera alkoi käydä. Tuolloin näyttelijä muuttui Cameronin mukaan välittömästi roolihahmokseen Jackiksi ja sai lopulta kyseisen menestysroolin.

Lue myös:

    Uusimmat