Lentoyhtiötkin tarjoavat nyt lapsilta kiellettyjä palveluita

Lentoyhtiöt ovat alkaneet myydä lippuja paikoille, jotka ovat kaukana lapsimatkustajista. Hieman kalliimmalla lipulla luvataan paikka koneen hiljaisesta osasta.

Esimerkiksi Singapore Airlines -yhtiöön kuuluva halpalentoyhtiö Scoot tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden lentää "rauhassa ja hiljaisuudessa" kymmenen punnan eli noin 12 euron lisämaksusta. Lentoyhtiö lupaa, että valitsemalla kalliimman lipun, matkustaja voi nauttia ylellisyydestä sekä yksityisyydestä, kun alle 12-vuotiaat ovat toisaalla.

Teini-ikää lähestyvien paikkoja rajoitetusti

Lippuvaihtoehtojen lisäksi Scoop pitää ekonomiluokan ensimmäiset seitsemän riviä varattuina muille kuin teini-ikää lähestyville lapsimatkustajille. Jokaisessa lapsettomassa paikassa on esimerkiksi jalkatilaa tavallista enemmän. Yhtiön toimitusjohtajan Campbell Wilsonin mukaan tarkoitus ei ole syrjiä lapsia tai heidän kanssaan matkustavia vanhempia vaan tarjota muille matkustajille enemmän vaihtoehtoja lennon ajaksi.

Muutama muukin yhtiö on jo rajoittanut lapsimatkustajien paikkoja koneissaan. Esimerkiksi Australiasta Malesiaan lentävä AirAsia X -yhtiö on helmikuusta lähtien jättänyt koneistaan osan vain aikuisille matkustajille. Malaysia Airlines kieltää taas lasten matkustamisen koneittensa ensimmäisissä luokissa. Syynä on lentoyhtiön mukaan ollut ykkösluokan matkustajien valitukset äänekkäistä lapsista.

Lähde: Daily Mail, The Telegraph

Kuvat: Colourbox

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja