Lentäjä havahtui kylmään tunteeseen kesken lennon – sylissä luikerteli kaksimetrinen kobra

Eteläafrikkalainen lentäjä joutui tekemään hätälaskun, kun liki kaksimetrinen tappava kobra luikerteli ohjaamossa.

Asiasta kertovat muun muassa brittilehti the Guardian sekä etelä-afrikkalainen uutistoimisto Lowverder.

Lentäjä Rudolph Erasmus ohjasi yksityiskonetta, jonka kyydissä oli neljä matkustajaa. Kone oli noin 11 000 metrin korkeudessa, kun Erasmus kertoo havainneensa "kylmän tunteen" lonkassaan. Lentäjä kertoo ajatelleensa, vuotaako hänen vesipullonsa, ja suuntasi katseensa alaspäin. Sylissä luikerteli erittäin myrkyllinen käärme, joka katosi vaivihkaa istuimen alle.

Erasmus kertoo pelänneensä aiheuttavansa paniikkia pienikokoisessa Beechcraft Baron 58-lentokoneessa, ja ottaneensa ensin hetken itselleen rauhoittuakseen.

– Sanoin matkustajille: Kuunnelkaa, käärme on istuimeni alla. Se on ohjaamon sisällä, joten meidän on suoritettava lasku mahdollisimman nopeasti, lentäjä kertoo uutistoimistolle Lowvelderille.

– Onneksi kaikki pysyivät rauhallisina.

Viherkobra on tappava laji

Viherkobran eli kapinkobran purema voi olla tappava. Vaikka laji tunnetaan rauhallisesta käytöksestään, luetaan se yhdeksi Afrikan vaarallisimmista kobrista.

Erasmus ilmoitti hätätilanteesta radioyhteydellä, ja hänelle annettiin lupa laskeutua lähimmälle lentokentälle.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Pienet siskokset leikkivät keskenään, kun käärme sotkeutui toisen jalkoihin – läheltä piti -tilanne tallentui videolle 0:45
Katso myös: Pienet siskokset leikkivät keskenään, kun käärme sotkeutui toisen jalkoihin – läheltä piti -tilanne tallentui videolle.

Koneen laskeuduttua, matkustajat poistuivat koneesta. Erasmus poistui itse viimeisenä ja kertoi menneensä seisomaan itse koneen siivelle ja siirtäneensä istuinta eteenpäin.

Kobra köllötteli edelleen istuimen alla.

– Se oli aika iso kaveri, Erasmus toteaa.

Viherkobra elää Afrikan eteläosassa ja voi kasvaa jopa kaksimetriseksi. Viherkobra aiheuttaa eniten kuolemaan johtavia käärmeenpuremia Etelä-Afrikan Länsi-Kapin provinssissa.

Lue myös:

    Uusimmat