Lennot Milanosta Lappeenrantaan jatkuvat huomenna – kansainvälinen lentoliikenne osoittaa merkkejä paluusta entiseen

Finnair lisää lentoja ja matkajärjestäjät pakettimatkoja, kun koronasuositukset lievenevät 7:37
Uutisaamu: Finnair lisää lentoja ja matkajärjestäjät pakettimatkoja, kun koronasuositukset lievenevät

Kansainvälisessä lentoliikenteessä on ensimmäisiä hienoisia merkkejä paluusta entiseen.

Lennot Milanon Bergamosta Lappeenrantaan ovat taas alkamassa: ensimmäiset koronakriisin jälkeiset lennot ovat myynnissä jo huomiseksi heinäkuun 1. päivän lennolle ja siitä eteenpäin.

Saimaan seudulla erityisesti matkailuelinkeino on tyytyväinen lentoliikenteen käynnistyessä jälleen Italiasta.
Finaviasta kerrotaan, että myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut pientä kasvua matkustajamäärissä viime aikoina.

Toukokuun aikana matkustajia kulki Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta noin 1000–2000 päivässä, mutta kesäkuun aikana on ollut 3000 matkustajan päiviä. Tavallisena päivänä ennen koronaviruspandemiaa Helsinki-Vantaan kautta matkusti 60 000 matkustajaa päivittäin.

Frankfurtin kentällä vilkasta

Myös Saksassa liikenne Frankfurtin lentokentän ykkösterminaalissa on selvästi vilkastumaan päin. Frankfurter Allgemeine -lehti kuvaa tunnelman ja kuhinan olevan jo melkein kuin ennen koronakriisiä.

Frankfurtissa liikenne on keskitetty terminaali 1:een, mikä osin selittää vilkkautta.

Kuitenkin käänne koronakriisin pohjalta on tapahtumassa myös tilastojen perusteella. Saksassa lentoyhtiöt aikovat tarjota paikkakapasiteetistaan 27 prosenttia myyntiin heinäkuussa. Kesäkuussa myyntiin tuli vain 15 prosenttia normaalista alan järjestön BDL:n mukaan.

Vielä on silti pitkä matka kokonaan entisiin lentämisen määriin.

Lentokentillä erityisjärjestelyjä

Lappeenrannan kaupungin tiedotteen mukaan matkustajien liikkumista ja turvavälien noudattamista ohjataan Lappeenrannan lentoasemalla matkustajamäärien mukaisesti erityisjärjestelyin.

– Myös erilaisten suojavälineiden käyttöä lisätään sekä hygieniaa ja siivousta tehostetaan entisestään. Lisäksi pyydämme matkustajia varautumaan omien maskien käyttämiseen lentoaseman tiloissa sekä myös lennoilla. Ryanair edellyttää matkustajilta maskien käyttöä lentojen aikana, sanoo lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro. Lentoasemalla on myynnissä maskeja sekä käsidesiä.

Milano oli koronakriisin käynnistyessä kriisin pahinta tartunta-aluetta, mutta ennen matkailurajoitusten käyttöönottoa Etelä-Karjalaan ei tiettävästi saapunut paikallisen lentomatkailun kautta yhtään henkilöä, jolla olisi ollut koronavirustartunta.

Näin toteaa nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten johtaja Tuula Karhula Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat