Helsinki-Vantaalla on tänään vilkkain päivä lähes kahteen vuoteen – "Lapin liikenteen määrä alkaa olla hyvin lähellä pandemiaa edeltäneitä aikoja"

Tänään on joulunajan vilkkain päivä Helsinki-Vantaalla – tällaisia haasteita korona-aika tuo lentokentälle 4:46
Tänään on joulunajan vilkkain päivä Helsinki-Vantaalla – tällaisia haasteita korona-aika tuo lentokentälle

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tänään vilkkain päivä lähes kahteen vuoteen. Finavian matkustajaennusteiden mukaan kentän kautta kulkee tänään 35 000 matkustajaa.

Saapuvia ja lähteviä lentoja on tänään Helsinki-Vantaalla yhteensä 330. Liikenteestä neljännes on kotimaan lentoja eli käytännössä hyvin pitkälle Lapin liikennettä.

Kolme suosituinta kohdetta ovat Rovaniemi, Kittilä ja Ivalo.

– Itse asiassa Lapin liikenteen määrä alkaa olla hyvin lähellä pandemiaa edeltäneitä aikoja, kertoo Finavian kehitysjohtaja Sami Kiiskinen.

– Seuraavaksi suosituimmat kohteet ovat Espanja ja Saksa, jatkaa Kiiskinen. 

Vilkas päivä

Vaikka päivä on vilkkain pitkään aikaan, liikennemäärä on kuitenkin vain noin 60 prosenttia pandemiaa edeltäneen ajan normaalista liikenteestä.

35 000 matkustajan kulkeminen Helsinki-Vantaan läpi normaalioloissa sujuu helposti. Tänään jonoja ja ruuhkautumista ei voitu välttää, sillä koronarajoitukset monimutkaistavat kentän toimintaa.

Lentokentällä toimii lukuisia yrityksiä kuten lentoyhtiöt, huolintayritykset ja Finavia lentokentän operaattorina.

Näiden yritysten työntekijöitä on sairauslomilla jonkin verran, sillä koronan lisäksi myös talven tavanomainen flunssakausi on alkanut.

– Tästä johtuen on joissakin toiminnoissa resurssivajetta, muotoilee Kiiskinen.

Tämän päivän matkustajamääriä ei lähiaikoina odoteta ylitettävän.

– Riippuu kuinka pitkälle tulevaisuuteen katsomme, mutta uskomme kesän lähestyessä matkustajamäärien nousevan huomattavasti, arvioi kehitysjohtaja Sami Kiiskinen Finavista.

Lue myös:

    Uusimmat