Lena Dunham on Hollywoodin herttaisin naapurintyttö

AVA ihastelee Hollywoodin hurmaavinta naapurintyttöä Lena Dunhamia, joka on terävä kuin partaveitsi, menestynyt ja palkittu alallaan – ja vasta 26-vuotias.

Elokuvantekijä-näyttelijä-kirjailija Lena Dunham, 26, on tulessa! Nuori multilahjakkuus palkittiin parhaan komediasarjan naisnäyttelijänä Golden Globes 2013 -gaalassa, 2012 vuoden lopulla hän solmi yli 3,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen tulevasta kirjastaan ja työskentelee jo uuden sarjansa parissa. Dunhamin seuraava sarja kertoo tunnetusta nykiläisestä julkimoiden stylististä Betty Halbreichista.

Dunham, joka näyttelee myös Girls-sarjansa pääosaa, nähdään sarjan jaksoissa useampaan otteeseen vähissä vaatteissa. Nuori nainen ei kuitenkaan vastaa ulkonäöltään vaikkapa Sex and the City – Sinkkuelämää -sarjan kurvikkaita, mutta langanlaihoja tähtiä, vaan on lähempänä sitä, miltä suurin osa naisista näyttää.

– En näytä samalta kuin muut televisiossa, Dunham kommentoi CNN:n haastattelussa.

– Halusin, että Girls-sarjan tähdet ovat kauniita samalla tavalla kuin paras ystäväsi, eivät samalla tavalla kuin vaikkapa Hollywoodissa.

Dunhamin sarjaa on ylistetty sen realistisesta naiskuvasta. Sarjan pukusuunnittelija Jennifer Rogien onkin kertonut haastatteluissa pukevansa normaaleita naisia ja etsivänsä kuvauksia varten vaatteita tavallisille vartaloille – jollaista juuri Dunham edustaa.

Kaikille sarjan sisältämä alastomuus ja normaalin vartalon näyttäminen ei ole ollut niin helppo pala purtavaksi. Esimerkiksi legendaarinen radiotähti Howard Stern pilkkasi Dunhamia pieneksi lihavaksi mimmiksi, jonka näkeminen alastomana tuntui pahalta. Dunham päätti kuitenkin sanavalmiina ja itsevarmana naisena käydä Sternin lähetyksessä laittamassa miehelle luun kurkkuun.

Sternin kyykyttämisen lisäksi Dunham joutui puolustelemaan itseään myös muotimokansa jälkeen, eli käytettyään lyhyitä ja reidet paljastavia shortseja lokakuussa 2012. Tuolloin nainen totesi aikovansa näytellä muodokkaita reisiään tulevaisuudessakin. Hän totesi myös, että shortseista tuskin olisi noussut minkäänlaista kohua, jos käyttäjä olisi ollut hoikka tyttö.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Lähteet: Getty Images, CNN Entertainment, Belfast Telegraph Woman, Daily Mail, Guardian

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja