Mainos

Neve, 3, menetti lemmikkipossunsa kolarissa – eläintila lahjoittaa pikkutytölle ”Herra Snellmannin”

Askolalainen Peikkorinteen tila lahjoittaa uuden possun Nakkilassa auton alle jääneen Pistoolin perheen lemmikkiporsaan tilalle. Eläintilalla toivotaan, että ”Herra Snellman” tuo lohtua oman lemmikinsä kolarissa menettäneelle kolmivuotiaalle Nevelle.

Nakkilalaisen Ville Pistoolin perheen lemmikkipossu Pekoni jäi auton alle kotinsa lähellä lauantaina. Pistool kertoi Satakunnan Kansan haastattelussa, että possu oli joutunut peräti kolmen auton yliajamaksi.

Pistool ihmetteli haastattelussa sitä, että lemmikin yliajajat eivät olleet lähteneet etsimään sen omistajaa heti, etenkin kun Pekonilla oli ollut panta kaulassa. Yksi paikalle ajanut nainen oli kuitenkin ottanut kuolleesta possusta kuvan ja pannut sen sen nettiin.

Pistool kertoi tapahtuneesta Facebookissa lauantai-iltana. Hänen mukaansa perheen kolmivuotias Neve-tytär oli surrut menetettyä Pekonia niin kovasti, että oli nukkunut sen sängyssä pehmopossu sylissään ja toivonut sen tulevan takaisin.

– Pekoni oli Neven paras kaveri. Olivat he sitten sisällä leikkimässä nukeilla tai ulkona tekemässä hiekkakakkuja, he olivat aina yhdessä, Pistool totesi Satakunnan Kansassa.

Tarinalle lohdullinen loppu

Askolalaisen Peikkorinteen eläintilan emäntä ja isäntä Kati ja Jarkko Jalonen huomasivat Pekonin tarinan Facebookin Minipossu-ryhmästä. Lapsen surua harmitellessa heille syntyi ajatus lahjoittaa edesmenneen lemmikin tilalle uusi poikapossu.

– Kun itselläkin on lapsia, tuntui liian surulliselta, että se lemmikkinsä menettänyt lapsiraukka nukkuu siellä Pekonin sängyssä ja toivoo lemmikkiään takaisin. Tarina saa näin tytön kannalta pientä lohtua tuovan lopun, Kati Jalonen toivoo.

Herra Snellman on minipossun ja villapossun risteytys

Pistoolien perheeseen luovutettava Herra Snellman on nyt noin kaksikuinen ja kymmenkiloinen minipossun ja villapossun poikanen. Se on ihan uudenlainen porsasristeytys.

– Se on risteytetty siksi, että saataisiin minipossuihin hieman uutta verta. Lisäksi villasiat ovat aika rauhallisia ja lempeitä luonteeltaan, kun taas minipossut saattavat olla välillä aikamoisia äkäpusseja. Me toivommekin peukut pystyssä, että saisimme astutuksilla minipossuihin villapossun mahtavaa luonnetta. 

Minipossu voi kasvaa kymmenien kilojen painoiseksi

Jalonen kertoo, että minipossusta ei voi koskaan tietää, minkäkokoinen siitä tulee. Esimerkiksi Herra Snellmanista kasvaa isona viisi–kuusikymmenkiloinen ”mukava mötikkä”.

– Minipossun porsaat ovat marsun kokoisia ihania otuksia, joihin kaikki ihastuvat. Mutta nehän kasvavat paljon ja saattavat jopa yllättää koollaan. Mutta ovat ne kuitenkin huomattavasti pienempiä kuin tuotantosiat konsanaan.

"Minipossun kanssa vaaditaan pitkää pinnaa"

Herra Snellman luovutetaan Pistoolien perheeseen Peikkorinteen tilalla perjantaina. Tärkein ominaisuus, jota uusilta emänniltä ja isänniltä kaivataan, on Jalosen mukaan pitkä pinna.

– Pitkää pinnaa kekseliään possun kanssa vaaditaan. Lisäksi possu kannattaa pitää aidatulla alueella, koska ikinä ei tiedä, miten liikenteessä käy.

Jalonen muistuttaa vielä, että Herra Snellmanilla, kuten muillakin Peikkorinteestä maailmalle lähtevillä eläimillä, on palautustakuu.

– Possusta ei ikinä ei tiedä, millainen siitä tulee aikuisena, ja jos sen kanssa tulee mitä tahansa ongelmaa, sen saa aina palauttaa. Eläimet ovat meille sen verran tärkeitä, että ketään ei jätetä niiden kanssa pulaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.