Mainos

Neve, 3, menetti lemmikkinsä kolarissa ja sai lahjaksi minipossun – jo 104-kiloiseksi kasvanut Nasu adoptoi perheeseen myös kissan

Nakkilalaisen Ville Pistoolin perhe koki syksyllä onnellisen perheenlisäyksen, kun kolmivuotias Neve-tyttö sai karvaisen lohdutuslahjan: minipossu Nasun. Neven entinen Pekoni-possu oli jäänyt auton alle. Nasun ansiosta perheessä on nyt myös kissa.

Aluksi on kerrottava, että minipossu Nasu on oikeastaan jo aika suuri. Nasu on asunut Pistoolien perheessä lokakuusta ja kasvanut melkoisiin mittoihin. Painoa on tullut yli 100 kiloa ja säkäkorkeuskin on noussut aika lailla.

Nasu oli lohdutuslahja pikkutytölle

Kaikki alkoi ikävästä onnettomuudesta lokakuussa, kun Ville Pistoolin perheen tuore lemmikkipossu Pekoni jäi auton alle ja kuoli. Neve ja possu olivat olleet parhaita kavereita, ja pikkutyttö oli murheen murtama.

Tieto onnettomuudesta välittyi laajalti Pistoolin Facebook-päivityksen ansiosta. Facebookin Minipossu-ryhmästä tapaus päätyi myös askolalaisen Peikkorinteen pieneläintilan pitäjien silmiin.

Tarina hellytti Kati ja Jarkko Jalosen, ja he päättivät lahjoittaa Pistoolin perheelle uuden lemmikin, minipossun ja villisian risteyksen herra Snellmanin.

Luovutushetkellä herra Snellman oli noin 20-kiloinen pikkuhurmuri. Pistooleilla se sai lempinimen Nasu.

Vaniljavohveleiden voimalla lenkille

Ville Pistool arvioi, että Nasun painonnousun taustalla ovat tavalliset geneettiset tekijät – sekä vaniljavohvelit. Ne ovat sen suurinta herkkua.

– Joka päivä sen kanssa käymme lenkillä, ja se on mukana kaikissa ulkohommissa. Lenkityksen tarkoitus Nasulla menee vähän ohi, kun se ei liiku mihinkään suuntaan, jos ei saa vaniljavohvelia, Pistool kertoo nyt MTV Uutisten haastattelussa.

Muuten Nasu aterioi varsin terveellisesti.

– Aamupalaksi Nasu syö litran kaurapuuroa ja iltaruuaksi yleensä keitettyä makaronia. Välipaloina annamme sille tomaattia, kurkkua ja muita kasviksia ja hedelmiä.

Nasu on "vahvatahtoinen kaveri"

Nasu viihtyy koostaan huolimatta paitsi ulkosalla lumihommissa ja pihakarsinassa myös sisällä.

– Neve yrittää pukea Nasua prinsessamekkoihin, mutta se ei oikein niistä välitä. Yöt Nasu nukkuu lämpimässä navetassa.

Luonteeltaan Nasu on Pistoolin mukaan "vahvatahtoinen". Se kaipaa myös paljon erilaista tekemistä. Vähän aikaa sitten se tuhosi Pistoolin Playstation 4:n erikoisohjaimen. Sen jälkeen Pistool piti Nasulle puhuttelun.

– Panin sen rangaistukseksi aitaukseen iltapäivällä vähän jäähtymään, mutta siellä sillä meni öykkäröintivaihe päälle ja se pani oman lämmitetyn koppinsa sisutuksetkin uusiksi. Se on hyvin vahvatahtoinen kaveri.

Kolmivuotias Neve ja Nasu ovat Pistoolin mukaan kuin paita ja peppu. Keskenään pikkutyttöä ja isoa porsasta ei kuitenkaan jätetä.

– He tulevat toimeen keskenään tosi hyvin. Nasu on kuitenkin jo niin iso, että jos se vaikka hyppäisi tytön syliin, siinä voisi käydä huonosti.

Nasu adoptoi kissan

Nasun ansiosta Pistooleilla on nyt minipossun ja Tofi-koiran lisäksi myös kissa.

– Olin yötöissä yhtenä viikonloppuna ja ihmettelin aamulla keittiön pöydän ääressä, mitä Nasu oikein touhuaa ulkona aitauksessaan. Se työnsi kärsällä omaa ruokaansa koppiinsa päin, ja kopista ilmestyi pieni pää syömään, Pistool muistelee.

– Menin katsomaan, mitä siellä tapahtui ja löysin kopista kulkukissan, jonka Nasu oli adoptoinut. Siellä se söi lämpimässä kopissa Nasun antamaa ruokaa, ja Nasu nuoli sen turkkia.

Kissa oli löytöhetkellä heikossa kunnossa.

– Veimme sen eläinlääkäriin, jossa se sirutettiin ja madotettiin. Ja siitä lähtien Börjekin on meillä asunut.

Ensimmäisenä minipossu Nasun tuoreet kuulumiset kertoi Satakunnan Kansa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.