Mainos

Lemmikkinsä Hernesaaren koirahyökkäyksessä menettänyt Viivi ällistyi someraivosta – toivoo keskustelun siirtyvän nyt oikeaan ongelmaan

0:16

Viivi Holopainen julkaisi viime viikolla sosiaalisessa mediassa tekstin, jossa kertoi toyvillakoiransa Hilpan joutuneen toisten koiran tappamaksi. Asia nousi uutiseksi, joka herätti runsaasti vihaa ja keskustelua muun muassa verkon keskustelupalstoilla.

Keskustelu kuumeni siihen pisteeseen, että verkossa vaadittiin boikottia ravintolalle, jonka alueella tapaus sattui. Sen lisäksi hyökänneen koiran omistajan tiedot haluttiin julki.

Holopainen kertoo yllättyneensä tapauksen saamista mittasuhteista kertoen, että näin valtaisa huomio ei olisi tullut hänelle mieleenkään. Kohu ei ollut hänen ulostulonsa tarkoitus.

– Tapahtumat itsessään ovat ruokkineet tilannetta, ja asia on lähtenyt paisumaan, hän toteaa.

Sai itsekin ikäviä vaatimuksia

Holopainen itsekin on saanut asiassa kyseenalaisia yhteydenottoja, joissa häntä on vaadittu julkaisemaan toisen osapuolen nimi.

Vaatimukset ovat olleet sävyltään koviakin.

– On vähän pelottava olo, kun saan itsekin vähän sellaisia viestejä, joita en välittäisi saada. En ole koskaan ollut osallinen tällaisessa someraivossa, ja tuntuu, että välillä katoaa asiasta itse tarkoitus.

Hän korostaa, että hänen tarkoituksensa ei ollut boikotoida ravintolaa tai etsiä julkisuuteen reviteltäväksi syyllistä.

– Tarkoitus on herättää keskustelu siitä, miten yleistä koirien vapaana pitäminen on, ja miten yleisiä tällaiset pikkukoiran tappaneet tilanteet ovat.

Hän kertoo saaneensa valtavasti viestejä ihmisiltä, joilla on vastaavia kokemuksia. Hänen mukaansa monissa niistä käy ilmi, että esimerkiksi poliisi on pitänyt niitä turhanpäiväisinä tapauksina, joita ei tarvitse ottaa vakavasti.

– Tajuan, että kaikki eivät sitä ymmärrä, mutta koira on täysivaltainen perheenjäsen, eikä mitenkään verrattavissa siihen, että joku rikkoo sinulta jonkin tavaran, Holopainen toteaa.

Huolissaan päivittäin

Holopainen kertoo, että oman koiran turvallisuuden lisäksi iso vapaana kulkeva koira pelottaa ja arveluttaa myös hänen henkilökohtaisen turvallisuutensa vuoksi. Hän ei myöskään aio tulevaisuudessa antaa tyttärensä lähteä taluttamaan koiraa ulos.

– Päivittäin olen pienen koiran omistajana huolissani, että vastaan tulee irti olevia koiria, jotka eivät ole hallinnassa. Ainakin täällä Espoossa se on päivittäinen ongelma, hän kertoo.

– Pitäisi saada jokin muutos, kovempi rangaistus koirien vapaana pitämisestä, hän vaatii.

"Koiran tappamisestahan ei varsinaisesti saa rangaistusta"

Holopainen kertoo myös tuntevansa useita koiria, jotka ovat tappaneet toisen koiran, minkä jälkeen asiat ovat jatkuneet ennallaan.

– Koiran tappamisestahan ei varsinaisesti saa mitään rangaistusta, vaan siitä, että koira on ollut vapaana, hän kärjistää.

Hän toivoisi myös pohdittavan, kuka saa pitää vaaralliseksi katsottuja koiria, ja millaiset säännöt näiden pidolla tulisi olla.

– Jos tästä saataisiin keskustelua, niin tällä tapahtumalla olisi jokin onnellinen ja hyvä seuraus.

Holopainen korostaa, että kaikki tähän yksittäiseen tapaukseen liittyvät asiaan ”ratkaisee poliisi, ei nettikansa”.

– Toivon, että saataisiin olla rauhassa ja aloittaa oma toipumistyö, hän päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.