Lemmikki sänkyyn vai ei? Uusi tutkimus paljastaa hyviä uutisia eläinten ystäville

Saavatko lemmikit nukkua sängyssä? Uusi tutkimus paljastaa, missä lemmikin kannattaa yönsä viettää. 

Oletko kieltänyt koiraasi nukkumasta sängyssä? Monesta voi tuntua siltä, että koira häiritsee yöunia tai jopa likaa sängyn.

Nyt jos koskaan lemmikki kannattaa kuitenkin pyytää sänkyyn nukkumaan. Uusi tutkimus nimittäin paljastaa, että lemmikki voi taata omistajalleen paremmat yöunet.

Lemmikki auttaa omistajaa rauhoittumaan

Uniin erikoistunut tiedekeskus Arizonassa on viimeisimmässä tutkimuksessaan tutkinut sitä, kuinka lemmikit vaikuttavat omistajiensa yöuniin.

Tutkimuksessa selvisi, että sängyssä nukkuvat lemmikit lisäävät omistajiensa turvallisuuden tunnetta. Tutkimuksessa selvisi myös, että lemmikit eivät pääsääntöisesti häiritse vierustovereidensa yöunia, vaikka niin yleisesti luullaankin.

Tutkimuksessa 150 vastaajaa pyydettiin täyttämään kyselylomake, jossa pyydettiin lisätietoja siitä, mitä eläimiä he omistavat ja mikä heidän unirytminsä oli. Tutkimuksessa kysyttiin lisäksi sitä,  missä heidän lemmikkinsä nukkui, miten lemmikki käyttäytyi ja vaikuttaako lemmikki omaan uneen.

Vastaajista 41 prosenttia uskoi, että omistajansa kanssa samassa sängyssä nukkuva lemmikki vaikuttaa positiivisesti unenlaatuun. Sen sijaan 20 prosenttia uskoi lemmikin häiritsevän unta. Loput vastaajista eivät huomanneet lemmikkien vaikuttavan unenlaatuun mitenkään.

Jo emotionaalinen yhteys auttaa nukahtamaan

Osa vastaajista kertoi lemmikin auttavan heitä tuntemaan olonsa kotoisaksi, lohduttavaksi ja rauhoittavaksi. Asiantuntijat uskovatkin, että lemmikkieläimet voivat auttaa ihmisiä rentoutumaan ja lieventämään ahdistusta, mikä osaltaan helpottaa myös unensaantia. 

Vastaajat, jotka uskoivat lemmikkien häiritsevän yöunia, omistivat pääsääntöisesti useamman kuin yhden lemmikin.

Jos lemmikki kuitenkin nukkuu levottomasti, asiantuntijat suosittelevat lemmikkiä nukkumaan omassa sängyssään omistajan sängyn vieressä. Jo emotionaalinen yhteys voi auttaa omistajaa nukkumaan paremmin.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja