Leila vietti yön lastenlastensa kanssa ruokakaupan viileydessä: "Mieletön kokemus, en muista milloin olen nukkunut näin hyvin"

Kauppias kutsui naapuruston asukkaat liikkeeseen nukkumaan 1:58

Kun helsinkiläinen K-Supermarket ilmoitti avaavansa ovensa yön ajaksi helteistä kärsiville, päätti Leila Sihvo lähteä heti kauppaan nukkumaan. Tänään aamulla kaupan viileydestä poistuikin tyytyväinen nainen lastenlasten kanssa.

– Yö oli aivan mieletön kokemus. Oli aivan ihanaa vihdoin nukkua viileydessä. En edes muista milloin olen nukkunut näin hyvin, hän huokaa.

Katso video: Kauppias kutsui naapuruston yöpymään kauppaan 

Lähes 100 ihmistä nukkui viime yönä ruokakaupassa. Leila Sihvon mukaan väkimäärä ei näkynyt kaupan käytävillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Ihmiset hajaantuivat aika kivasti eri puolille kauppaa. Meidän nukkumapaikkamme oli kassojen vieressä, mutta kun kävi vessassa, niin näki, että ihmiset olivat leiriytyneet sinne sun tänne. Ahdasta ei ollut missään vaiheessa, vaikka tietenkin vessaan joutui välillä jonottamaan ja aamupalalla jonotettiin kahvia, kuvailee yötä.

Jännittävää yöpyä kaupassa

Sihvo lähti kauppaan kolmen lapsenlapsensa kanssa. He yöpyivät puhallettavalla matkasängyllä ja Sihvo itse retkisängyssä.

– Tiesin, että lapsenlapset tulevat meille ja esimerkiksi perjantain ja lauantain välinen yö oli jotain hirveää. Kotini oli kuuma kuin pätsi ja lapset pomppivat pystyssä vähän väliä. Kuumuus oli ensisijainen syy kauppaan lähtöön, mutta tietenkin sekin oli jännittävää lapsenlapsille, kun pääsimme kauppaan yöksi.

Niin jännittävää se oli, että uni ei meinannut tulla 8-, 12-, ja 14-vuotiaille lapsille. Viileys teki kuitenkin tehtävänsä.

– Minä kuukahdin ensimmäisenä. En edes tiedä milloin lapset nukahtivat. Aamulla heitä piti sitten vähän herätellä, Leila kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Ihmisillähän oli aamulla kylmä! Totta kai lattianrajassa nukkuessa tuleekin viileä, etenkin tuollaisessa tilassa. Meilläkin oli kunnon peitot ja tyynyt mukana.

Hyvä yhteishenki ja tunnelma

Sihvo kehuu erityisesti kaupassa yöpyneiden ihmisten yhteishenkeä.

– Kaikilla oli hyvä tunnelma ja tahto. Kaikki olivat hyväntuulisia, eivätkä lapsetkaan kitisseet jonottaessa. Kertakaikkisen onnistunut juttu, minä vaikka maksaisin tällaisesta näillä helteillä.

Sihvo mukaan kauppias oli järjestänyt yöpyjille upeat puitteet.

– Meille oli tarjolla iltapalaa, yöpalaa ja tuotekassiarvontaa. Etenkin lapset olivat tuotekasseista innoissaan. Aamulla tarjolla oli croissanteja, karjalanpiirakkaa ja kahvia. Ihan kuin olisi hotellissa ollut, hän kehuu.

Yöpyjien unta valvoivat järjestyksenvalvojat. Yön aikana yöpyjät saivat myös ostaa tarvikkeita kaupasta avoinna olevan kassan kautta.

Lue myös:

    Uusimmat