Helsinkiläiskaupassa yöpyjät poistuivat tyytyväisinä – yksi yöpyjä tuli Orimattilasta asti

Helsinkiläisessä ruokakaupassa yöpyneet ihmiset olivat tyytyväisiä viileään yösijaan, kertoo K-Supermarket Pohjois-Haagan kauppias Marika Lindfors.

Lindfors kertoo, että yö sujui rauhallisesti ja yöpyjät olivat siististi.

–  Yöpyjät siivosivat roskansa todella hyvin. Oikeastaan nyt vain puretaan kahvipöytä, mutta muuten emme joudu tekemään oikeastaan mitään, Lindfors kertoo.

Mukana oli kaikenikäisiä nukkujia ja yksi oli tullut Orimattilasta asti.

Kaupassa yöpyneet Maritta Airaksinen ja hänen lapsenlapsensa Odelia Airaksinen olivat nukkuneet makoisasti. He olivat tulleet lauantai-iltana ensimmäisten yöpyjien joukossa kauppaan. Airaksiset päätyivät levittämään makuualustansa maitokaappien ja jogurttihyllyjen viereen. Airaksisen mukaan kylmäkaappien ja pakasteiden luokse oli hieman tunkua, kun patjoja ei saanut laittaa rinnakkain, jotta kulkuväylät pysyisivät avoimina.

–  Yö sujui todella rauhallisesti, ja vaikka kylmäkaapit pitivät vähän ääntä, niin silti saimme nukuttua. Odelia sanoi, että oli jopa vähän liian kylmä, mutta minusta oli kyllä sopivan lämpöistä, kertoo Maritta Airaksinen puhelimitse.

Lähes 100 ihmistä nukkui viime yönä ruokakaupassa. Kauppa halusi tarjota helteestä kärsiville asiakkaille viileän yöpaikan.

Lue myös:

    Uusimmat