Mainos

Leikkaussali paloi helsinkiläissairaalassa

Helsingissä Meilahden sairaalan leikkaussalissa syttyi alkuillasta uhkaava tulipalo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 17.27, ja noin kuusi minuuttia hälytyksestä savusukeltajat pääsivät palavaan tilaan sisälle. Palo saatiin nopeasti sammutettua, eikä sairaalan normaali toiminta häiriytynyt tulipalon takia.

Leikkaussali ei ollut käytössä palon syttymishetkellä eikä ihmishenkiä ollut vaarassa. Kukaan ei myöskään altistunut savulle, vaikka läheisissä leikkaussaleissa oli palon syttymishetkellä toimintaa.

Leikkausosaston muissa saleissa oli kuitenkin neljä leikkausta kesken, joista yksi keskeytettiin ja potilas siirrettiin leikkaussalista pois. Lisäksi sairaala oli varautunut nopeasti siirtämään leikkausosaston potilaat toiseen sairaalaan, jos palo olisi kehittynyt suuremmaksi.

- Tämä on kyllä vakava tilanne, kun palo sattui syttymään hoitolaitoksessa. Tässä olisi ollut suuronnettomuuden vaara, arvioi päivystävä palomestari Taisto Hakala

Leikkaussaleja joudutaan todennäköisesti sulkemaan palon takia. STT:n mukaan jopa kuusi leikkaussalia saattaa olla poissa käytöstä viikon ajan. Onnettomuus aiheutti huomattavasti savu- ja nokivaurioita.

Tulipalon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.