Leikkauksiin joutuva Jari Sarasvuo murtui MTV:n haastattelussa: Olen tietoinen riskeistä

Jari Sarasvuo ilmoitti joutuvansa useampaan leikkaukseen ja siirtyvänsä sivuun puhetyöstä vuoden 2019 alkuun saakka. 

Jari Sarasvuo ilmoitti Yle Puheessa omassa radio-lähetyksessään sen jäävän toistaiseksi viimeiseksi. Hän kertoi joutuvansa käymään läpi leikkauksia, jotka estävät puheilmaisun.

MTV.fi:n haastattelussa Sarasvuo ei halunnut eritellä syitä tuleville leikkauksille.

– Joudun leikkauksiin, jotka estävät puheilmaisun sillä tapaa, että pystyisin esiintymään julkisesti. Olen kyvytön tekemään sellaista työtä, Sarasvuo määrittelee.

Sarasvuon fanit ja tukijat ovat muun muassa Twitterissä ilmaisseet huolensa hänen voinnistaan.

Leikkauksissa on Sarasvuon mukaan riskinsä, mutta se on kohdattava.

– Pitkään olen tätä punninnut ja vakavissani miettinyt, ovatko riskit ja hyödyt tasapainossa. En voi tietää sitä, fiksu ihminen varautuu kaikkiin vaihtoehtoihin. Tietenkin olen itsekin tietoinen riskeistä. 

Sarasvuo toivoo palaavansa takaisin puhetyöhön alkuvuodesta 2019, sillä hän ei koe olevansa vielä vanha tai kertoneensa kaikkea. Hänen on kuitenkin ensin keskityttävä kuntoutumiseen ja leikkauksista toipumiseen.

– Tähän liittyy ihan perusteltukin huoli, että kohdataanko enää koskaan. Jää nähtäväksi, onko mahdollisuutta paluuseen. Se riippuu monesta asiasta. Siitä miten leikkaukset menevät ja miten itse jaksan tehdä sitä kuntoutumista.

Täyttä sairaslomaa Sarasvuo ei aio pitää, vaan mahdollisuuksien mukaan hän aikoo tehdä verkkovalmennuksia, kirjoittaa, tuottaa ja ohjata muita sisältöjä, jotka eivät vaadi puheilmaisua.

– Puuhaa riittää, vaikka se ei ainakaan hetkeen ole sitoutunut siihen katseen alla olemiseen ja puheilmaisuun.

Jari Sarasvuo toivoo vuodelle 2017 tunnelman ja keskustelun sävyn muuttumista. Sarasvuon mukaan vihapuheen aika saisi olla jo ohi.

– Toivon, että pahin olisi nähty tämän vainoharhan suhteen ja aloitettaisiin taas laulamaan yhteistä biisiä. 

– Eiköhän tätä vihanpitoa ole nyt kokeiltu, eikä se ole ketään palvellut. Kukaan ei ole saanut sitä, mitä luuli tavoittelevansa. Voisimme kokeilla toisenlaista soundia itse kukin.

Monivuotiselle puhetyöläiselle asia on selvästi erittäin herkkä. Toivotettaessa Sarasvuolle voimia ja jaksamista sairauden kanssa kamppailuun, hän liikuttui niin, että ääni murtui. 

Lue myös:

    Uusimmat