"Kyseessä ei ole mikään pikkujuttu" – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miksi prinsessa Catherinen leikkauksen syy on jätetty pimentoon

Britannian kuningas Charlesilla on todettu syöpä, Prinssi Harry palasi Britanniaan 1:58
Videolla: Britannian kuningas Charlesilla on todettu syöpä, Prinssi Harry palasi Britanniaan

Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen uskoo prinsessa Catherinen kertovan joskus vatsan alueen leikkauksensa syyn julkisuuteen.

Isossa-Britanniassa on kuohunut alkuvuodesta useiden kuninkaallisten terveydentilojen heitellessä. Maanantaina 5. helmikuuta Buckinghamin palatsi ilmoitti kuningas Charlesin, 75, saaneen syöpädiagnoosin sairauden löydyttyä hänen ollessaan sairaalahoidossa sekä leikkauksessa laajentuneen eturauhasen takia. 

Hovi ei ole tarkentanut, mikä syöpä on kyseessä, mutta lähteiden mukaan se ei olisi eturauhassyöpä. 

Tammikuun puolivälissä puolestaan prinsessa Catherine, 41,joutui suunniteltuun vatsan alueen leikkaukseen, jonka jälkeen hän on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. Lisäksi herttuatar Sarahin, 64, kerrottiin saaneen tammikuussa diagnoosin uusiutuneesta syövästä. 

Jokaisen hovin jäsenen terveydentila on aiheuttanut laaja-alaista huolta sekä Isossa-Britanniassa, että maailmalla. Spekulaatiot käyvät yhä kuumana prinsessa Catherinen terveydentilasta, sillä tämän vatsan alueen leikkauksen syytä ei ole täsmennetty. 

Operaatio on ollut kuitenkin ilmeisen suuri, sillä Catherine oli leikkauksen jälkeen sairaalassa kaksi viikkoa, ennen kuin siirtyi toipumaan kotiinsa. Myös usean kuukauden mittainen sairausloma viittaa siihen. 

Kuninkaallisiin erikoistunut tietokirjailija Satu Jaatinen kertoo MTV Uutisille uskovansa, että syy Catherinen leikkaukseen kerrotaan vielä joskus julkisuuteen. 

Jaatisen mukaan syy siihen, miksi Catherinen leikkauksen syy on haluttu pitää pimennossa, on siinä, että hänen ja prinssi Williamin  kolme lasta ovat vielä varsin pieniä. Ja toki myös kuninkaallisilla on oikeus olla kertomatta terveystietojaan julkisuuteen. 

 – Tässä tilanteessa on hänen oma ratkaisunsa, paljonko hän haluaa itsestään lööpeissä kertoa.

– Jos vatsan alueelta leikataan tuon ikäisellä naisella jotakin, mistä toipuminen vie monta viikkoa, niin kyseessä ei ole mikää pikkujuttu.

Jaatinen uskoo, että kun tilanne on ohi, tulee Catherine kuitenkin jonain päivänä julki leikkauksensa syyn suhteen. 

– Ajattelen, että todennäköisesti, mitä se ikinä onkin, niin ensin tilanteeseen totuttaudutaan kotona. Uskon, että hän jossain vaiheessa kertoo, että mikä oli kyseessä. Mutta nyt hän ei halua, että lapset saavat kuulla asiasta koulussa tai joutuvat lukemaan asiasta lööpeistä. Ensin hoidetaan äiti kuntoon ja sitten kerrotaan, mikä äidillä oli. 

Lue myös:

    Uusimmat