Kuninkaallisasiantuntija tyrmää brittihovin tavan hoitaa prinsessa Catherinen terveyskohua, jolla "kaivetaan yhä syvempää kuoppaa"

Tästä syystä brittihovin kuvan toipuvasta prinsessa Catherinesta epäillään olevan muokattu 5:27
Katso videolta: nämä seikat prinsessa Catherinen kuvassa herättivät epäilyt manipulaatiosta

Kuninkaallisasiantuntija Tina Brownin mukaan Kensingtonin palatsin tapa hoitaa pr:ää prinsessa Catherinen terveyshaasteiden aikana vaikeuttaa tilannetta alinomaa.

Alkuviikosta kansainvälistä kohua on herättänyt Kensingtonin palatsin julkaisema kuva vatsan alueen leikkauksestaan toipuvasta prinsessa Catherinen  yhdessä hänen ja prinssi Williamin  kolmen lapsen kanssa, joka paljastui myöhemmin muokatuksi kuvaksi, ja useat kansainväliset kuvatoimistot poistivat sen arkistoistaan. 

Maanantaina Catherinen ja Williamin sosiaalisen median tileillä julkaistiin päivitys Catherinen nimissä, jossa hän kertoi kuvamuokkauksen syynä olleen "amatöörivalokuvaajan testailua" ja hänen itsensä olleen kuvamuokkauksen takana. Catherine on tiettävästi aktiivinen valokuvaaja, joka on ottanut useita otoksia muun muassa pariskunnan lapsista prinssi Georgesta, prinsessa Charlottesta  sekä prinssi Louisista. Päivityksessä Catherine pahoitteli kuvamuokkauksen "aiheuttamaa hämmennystä".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pitkän linjan kuninkaallisasiantuntija ja kirjailija Tina Brown kommentoi CBS:lle brittihovin ja erityisesti Catherinen ja Williamin oman toimiston Kensingtonin palatsin "kaivavan yhä syvempää kuoppaa sotkussa, jonka he ovat itse aiheuttaneet". 

– Palatsi on sanonut alun alkaen, että: "Emme tule kertomaan mitään päivityksiä Katen terveydentilasta. Hänelle tehdään tämä operaatio, ja hän tulee takaisin". 

– Hän on toden totta oikeutettu yksityisyyteen ja hänellä pitäisi sellaista olla. Ongelma on vain siinä, että kun julkaisette kuvan, se on päivitys terveydentilasta. Kuva on päivitys, jolla sanotaan: "Katsokaa minua, katsokaa meitä, voin täysin hyvin". Joten tottakai maailma perehtyy tuohon kuvaan analysoimaan sitä.

Useat uutistoimistot ovat pyytäneet Kensingtonin palatsia julkaisemaan alkuperäisen, muokkaamattoman kuvan, mutta pyyntöihin on vastattu kieltävästi. Brown kertoo uskovansa, että alkuperäisen kuvan saaminen voi olla mahdotonta. 

– Olen äärimmäisen skeptinen sen suhteen, että on edes "alkuperäistä kuvaa". Luulen sen olevan yhdistelmä useammasta eri kuvasta. 

Brownin mukaan ihmisten mieliä rauhoittaisi edes pieni vilaus Catherinesta – esimerkiksi Zoomin tai muun etäyhteyden kautta. Kuninkaallisasiantuntija vertaa tilannetta kuningatar Elisabetiin, jolla oli elämänsä viimeisinä vuosina useita terveysongelmia. Lähteiden mukaan Elisabet sairasti viimeisen elinvuotensa aikana kivuliasta luusyöpää ja joutui käyttämään suuren osan ajastaan pyörätuolia. 

Julkisesti Elisabet esiintyi kuitenkin keppiinsä nojaten ja hoiti osan edustustehtävistään etänä Zoomin avulla. 

– Mikseivät he voisi ottaa Katea lyhyeen Zoom-videoon, jossa hän sanoisi: "Olen täällä, olen kunnossa". Se siitä. Tämä tapa, jolla he piilottelevat, tuntuu mielestäni ylimitoitetulta. 

Kensingtonin palatsissa on meneillään Brownin mukaan myös paraikaa henkilöstönvaihdosta, joka saattaa olla osasyy siihen, kuinka tilanne Catherinen terveyshaasteiden aikaan on hoidettu. Brown kuitenkin muistuttaa, että nykymaailmassa pr-asioita ei voi hoitaa katoamalla yhtäkkiä täysin julkisuudesta. 

– Se ei vain toimi. Se ei toiminut edes prinsessa Dianan  aikana. 

Huoli Catherinen terveydentilasta on ollut laaja-alaista tammikuun puolivälistä lähtien, jolloin Kensingtonin palatsi yhtäkkiä tiedotti tämän olleen suunnitellussa vatsan alueen leikkauksessa jonka myötä hän tulisi olemaan sairauslomalla edustustehtävistään ainakin pääsiäiseen asti. Syytä leikkaukselle ei ole tarkennettu, mutta lähteiden mukaan kyseessä ei olisi syöpään liittyvä leikkaus. 

Koska hovi on ollut äärimmäisen vähäsanainen Catherinen voinnista eikä häntä ole nähty lainkaan julkisuudessa, on asiaa spekuloitu äärimmäisen laaja-alaisesti – hurjimpien salaliittoteorioiden mukaan Catherine olisi ollut jopa koomassa. 

Catherinen lisäksi myös muilla brittihovin jäsenillä on terveysongelmia. Aiemmin tänä vuonna laajentuneen eturauhasen vuoksi leikattu kuningas Charles  sai helmikuun alussa diagnoosin syövästä, joka oli löytynyt hänen leikkaukseen liittyvien hoitojensa aikana. Tiettävästi syöpä ei liity eturauhaseen.

Lisäksi alkuvuodesta myös prinssi Williamin tädin herttuatar Sarah Fergusonin  syövän kerrottiin uusiutuneen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat