Mainos

Leijonilla oli salaiset tiedot Ruotsin shokeeraamisesta – "Näitte varmaan miten toimi"

7:32
Videolla Suomen ja Ruotsin ottelun maalit.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ennen Ruotsi-peliä, että hänellä oli valmennusjohtonsa kanssa löydettynä muutama paikka, joilla Ruotsi voidaan lyödä polvilleen. Hän lupasi kertoa salaiset tiedot pelin jälkeen.

Mitä asioita ne olivat ja toimivatko ne?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Kyllä varmasti näitte, miten heidän oman päänsä peli toimii, kun panimme kiekkoa vähän liikkeelle. Vyörytimme ränniä pitkin ja vaihdoimme puolta, niin he eivät vain pystyneet pelaamaan omaa peliään eivätkä enää jaksaneet hyökätä, Jalonen sanoi selvästi tyytyväisenä.

– Se oli iso juttu, ja puolustajien käyttö viivalta myös. Saimme kolme maalia sieltä. Emme aina ole varmasti yhtä tehokkaita noissa tilanteissa, mutta nyt oltiin. Se puri, mitä lähdettiin hakemaan, Jalonen sanoi.

Suomen menestysmahdollisuuksia epäiltiin paljon ennen kisoja ja kun vastaan tulivat Ruotsin NHL-miljonäärit, Suomen jatkopaikkaa pidettiin yleisesti suurena yllätyksenä. Se kuitenkin toteutui.

– Hyvältähän se tuntuu, Jalonen myönsi.

Suomi onnistui laittamaan kiekkoa syvälle Ruotsin päätyyn ja aktiivinen painostus sekä rohkea kiekossa pysyminen Ruotsin alueella loivat vastustajalle paniikkia. Toisessa erässä Suomi oli aivan suvereeni.

 – Se oli kyllä turnauksen paras erä meiltä. Heillä oli kaksi maalipaikkaa, toki tekivät kaksi maalia, mutta se oli niin täysin meidän erä, kuin olla vain voi. Kolmaskin oli ehkä meidän, mutta ei niin selkeästi. Jätkät vain pelaavat noin hyvin. Nyt vastus kovenee (välierässä), Venäjä on selkeästi parempi joukkue kuin Ruotsi. He ovat paljon kovempia kamppailemaan ja parempia puolustamaan, mutta siihenkin pitää keksiä erilaisia rohtoja, Jalonen sanoi.

Jalonen arvosti voittoa yhdeksi uransa parhaista. Siitäkin huolimatta, että tappio oli lähellä.

– Sinänsä tämä oli kiva, kun oli ansaittu voitto, eikä mikään vahinkovoitto. Me olimme parempia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja