Leijonilla ja Ruotsilla tapahtumatäyteinen vääntö – Suomelle voittoisa turnauslopetus

Leijonat onnistui ottamaan voiton Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelussa, kun isäntämaa Ruotsi jäi sen jalkoihin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-4.

Suomi oli hävinnyt sekä torstaina Venäjälle että lauantaina Tshekille.

Sunnuntaina Ruotsi sai paremman alun, kun Emil Bemström vei vastahyökkäyksestä isännät johtoon.

Leijonat hyökkäsi terävin hampain toiseen erään, kun vain 23 sekunnin jälkeen Juhani Tyrväinen tasoitti kamppailun.

Ruotsi kuittasi ajassa 27.43, kun nuori hyökkääjä Isac Lundeström sai mailansa väliin ja ohjasi Joel Perssonin lähettämän kiekon sisään.

Suomi tuli jälleen tasoihin, kun ajassa 31.50 Niko Ojamäki iski turnauksen toisen maalinsa.

Ojamäki jatkoi huippuotteita kolmannessa erässä. Ajassa 42.43 hän vei Leijonat johtoon.

Sunnuntain Ruotsi-otteluun paikan päälle saapunut Ilves-kapteeni Eemeli Suomi lisäsi Leijonien johtoa.

Ruotsi kiri kuitenkin rinnalle.

50.41, Joakim Nygård, 4-3.

54.52, Bemström, illan toinen. 4-4.

Jatkoajalla Suomi hallitsi kenttätapahtumia, pitäen kiekkoa jatkuvasti hallussaan. Ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt.

Voittomaalikisassa nähtiin Suomen show. Sekä Oliwer Kaski että Tyrväinen iskivät jäätävät osumat.

Ruotsi ei onnistunut ohittamaan lopulta kertaakaan Veini Vehviläistä. Näin Suomi otti voiton loppulukemin 5-4.