Leijonien johto suli, voitto silti – näin Ruotsi-ottelu eteni

Leijonat päättää Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen sunnuntaina ottelulla isäntämaata vastaan. MTV Urheilu seurasi Ruotsi-pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Seuranta, Ruotsi-Suomi:

Voittomaalikilpailu:

Ruotsi: Vehviläinen tökkää mailallaan ja Perssonin yritys plekseihin. Suomi voittaa, loppulukemat 5-4.
Suomi: Ruotsi vaihtaa maalivahtia, Hellberg tolppien väliin. Torjuu Ojamäen yrityksen.
Ruotsi: Bemström, epäonnistuu. Suomi lähellä voittoa.
Suomi: Tyrväinen ja rystyltä kiekko verkkoon! 2-0.
Ruotsi: Lindqvist yrittää ujuttaa, mutta Vehviläinen kestää.
Suomi: Kaski ja siellä on. Jäätävä kuti takanurkkaan. 1-0.
Ruotsi: Davidsson aloittaa voittomaalikilpailun. Komeat kikat, mutta Vehviläinen torjuu.

Jatkoaika:

65.00: Ei maaleja. Rankkareille mennään.

64. min: Suomi luo puolittaisia paikkoja. Yritystä riittää.

63. min: Suomi hallitsee ja pitää kiekkoa jatkuvasti. Ruotsi perässä.

Kello 18.41: Jatkoaika käyntiin. Kolmella kolmea vastaan mennään.

3. erä:

60.00: Kolmas erä paketissa. 4-4. Jatkoaika kutsuu. Käänteitä riittänyt!

59. min: Ruotsi vyöryää ja hakee lopppuhetken dramaattista johto-osumaa. Suomen puolustuksessa muun muassa Kaskella pahoja vaikeuksia.

57. min: Ruotsille lisää loistopaikkoja. Nygård tekee nousua Suomen maalille, eikä jäähy ole kaukana.

54.53 MAALI! Ai, ai. Ruotsi 4-4. Pokalta paha kiekonmenetys, nopea kääntö ja Bemström täräyttää illan toisensa.

54. min: Leskiseltä lisää vahvoja otteita. Petaa Suomelle paikkoja. Tähän mennessä jo tehot 0+2 tässä ottelussa.

50.41 MAALI! Ruotsi kaventaa, 4-3. Suomella vaikeuksia omalla alueella ja lopulta Nygård nousee ja painaa kiekon ohi Vehviläisen.

47. min: Leijonilta lisää vahvoja otteita. Väkevä erän alku valkopaidoilta.

45.55 MAALI! Suomi 4-2-johtoon, asialla Suomi. Ilves-kapteeni saapui Ruotsiin sunnuntain peliin. Heti tehoja taululle. Syöttöpiste puolustaja Lehtoselle. Suomelle myös turnauksen ensimmäinen ylivoimamaali.

44.42 JÄÄHY! Tasavajaata. Ruotsin hyökkääjältä Bromelta älyvapaata huitomista Vehviläisen näpeille. Siitä rangaistus.

43.02 JÄÄHY! Ruotsille ylivoimaa heti Suomen johtomaalin jälkeen. Sallinen boxiin, syynä kampitus.

42.44 MAALI! Suomi johtoon, 3-2. Ojamäki jälleen asialla. Tappara-hyökkääjällä mainio turnaus menossa. Ojamäen kuti pomppii Ruotsin puolustajan mailan kautta sisään. Syöttöpiste Otto Leskiselle.

42. min: Suomi selvittää Ruotsin ylivoiman. Ei suurta vaaraa.

Kello 18.07: Kolmas erä käyntiin. Ruotsilla ylivoima alkuun.

2. erä:

40.00: Toinen erä paketissa. 2-2 lukemat taululla. Suomelta vahva startti erään. Ruotsi kuittasi, mutta Ojamäeltä tärkeä tasoitusmaali. Kutkuttavat asetelmat kolmanteen erään.

39.43 JÄÄHY! Ruotsille ottelun ensimmäinen ylivoima. Björniselle kaksi minuuttia kampituksesta.

39. min: Vehviläiseltä lisää viileän varmoja otteita Leijonien maalilla. Ehdottomasti Suomen parhaimmistoa tähän mennessä.

37. min: Ruotsilta jatkuvasti vahvaa hyökkäyspelaamista. Suomella tekemistä hyvin liikkuvan sinipaitaisen Tre Kronorin kanssa.

35. min: Leijonille mainio paikka Ruotsin päädyssä Junttilan vahvan nousun myötä. Viimeistely painuu kuitenkin takatolpalta ohi.

33. min: Ruotsille loistopaikka, mutta Vehviläinen venyy huipputorjuntaan.

31.50 MAALI! Suomi tasoittaa, 2-2. Asialla Ojamäki, joka iskee turnauksen toisen maalinsa. Tappara-hyökkääjä on terävänä viivalaukauksen jälkeen maalilla. Syöttöpiste puolustaja Otto Leskiselle.

27.43 MAALI! Ruotsi, 2-1. Nuori hyökkääjä Lundström asialla. Persson heittää laidalta kiekon maalille, jossa Lundström on mailoineen välissä.

24. min: Ruotsilta painetta Suomen päätyyn. Leijonilla vaikeuksia.

21. min: Ruotsille heti takaiskun jälkeen huippupaikka siirtyä johtoon. Kahdella yhtä vastaan -hyökkäys päättyy kuitenkin Vehviläisen torjuntaan.

20.23 MAALI! Leijonat tasoittaa, 1-1. Asialla HIFK-sentteri Tyrväinen. Loistava alku Suomelle toiseen erään. Eemeli Suomen syöttö tavoittaa Tyrväisen takatolpalta. Kiekko pomppii lopulta ruotsalaispakin kautta sisään. Suomen lisäksi syöttöpiste Leskiselle.

Kello 17.18: Toinen erä käyntiin.

1. erä:

20.00: Ensimmäinen erä paketissa. Ruotsi aloitti vahvasti ja rankaisi Suomen virheestä. Erän edetessä painopiste kääntyi toiseen suuntaan. Leijonat paransi.

17. min: Leijonilta lisää painejaksoja Ruotsin päädyssä. Turnauksen isäntäjoukkue puolustaa kuitenkin tiiviisti ykkössektoria - paikkoja ei vain tipu.

14. min: Suomi saanut hiljalleen otetta pelistä.

11. min: Nelosketju luo Leijonien pelin alkuhetkien parhaan paikan. Nättinen pääsee kokeilemaan ykkössektorilta, mutta kääntölaukaus painuu ohi.

8. min: Ruotsi kontrolloi peliä. Suomi ei meinaa saada omaa peliään rullaamaan.

05.41 MAALI! Ruotsi 1-0. Bemström maalintekijänä. Pakkipari Näkyvä-Frimanilta karmeaa puolustamista ja Ruotsi iskee vastahyökkäyksestä. Vehviläinen voimaton Suomen tolppien välissä. Syöttöpisteet Nygårdille ja Rasmussenille.

6. min: Tarkkaa puolustamista molemmilta. Puolittaisia tekopaikkoja niin Ruotsin kuin Suomen päädyssä.

3. min: Ruotsilta heti kovaa painetta Suomen päätyyn. Leijonien avauspelaaminen jälleen testissä.

Kello 16.31: Kiekko jäässä. Ottelu käyntiin.

--------------------------------------------------------------------

Kello 16.27: Joukkueet jäällä. Ruotsi sinisissä paidoissa, Suomi valkoisissa.

Kello 16.25: Ruotsin kokoonpanossa on mukana paljon nuorta voimaa, muun muassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viilettänyt hyökkääjä Isac Lundeström.