Tre Kronor kesytti tehottomat Leijonat – lopun myllytys ei auttanut

Ruotsi kukisti Suomen luvuin 4–2 Karjala-turnauksen päätösottelussa.

Leijonat aloitti vahvasti, kun Henrik Borgström uitti ylivoimalla kiekon maaliin Daniel Marmelindin jalkovälistä ensimmäisessä erässä. Leijonien johtoa kesti muutaman minuutin, kunnes Mario Kempe iski päivän ensimmäisensä ja toi pelin tasoihin.

Sen jälkeen Ruotsi karkasi. Oscar Lindberg vei keltapaidat johtoon ylivoimalla ensimmäisen erän lopussa. Toisessa erässä Tre Kronor paukutti kaksi maalia nopeaan tahtiin Suomen yrittäessä painaa päälle. Kempe iski ylivoimalla ensin 3–1:een ja Marcus Sylvegård laukoi lukemat 4–1:een.

Viimeisessä erässä Leijonille tarjottiin kavennuspaikkoja isolla kädellä, kun Ruotsille vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta. Ne eivät tuottaneet tulosta, vaikka Suomi yritti myllyttää maalia kuudella neljää vastaan kahteen otteeseen. Sen sijaan tasan kaksi minuuttia ennen loppua Juha Jääskä iski kiekon rysään suoraan Niko Huuhtasen poikittaissyötöstä.

Leijonat ei onnistunut enää maalinteossa vaikka kiekko pyörikin loppuminuutit Tre Kronorin päädyssä, ja peli päättyi Ruotsille 4–2.

Suomi jäi turnauksessa kolmanneksi. Saldoksi jäi yksi voitto Sveitsistä ja sen jälkeen tappiot Tshekille ja Ruotsille. Tshekki voitti turnauksen puhtaalla pelillä, ja Ruotsi oli toinen kahdella voitolla.