Leijonien tiimiin kuulunut Liiga-valmentaja maajoukkueen ulkoisista paineista: "Jos pelaaja vielä erehtyy lukemaan niitä, pääsevätkö he niistä yli?"

Vilttiketjussa käsiteltiin HPK:n suomenmestaruutta ja loppuviikosta alkavia jääkiekon MM-kisoja 16:38
Maanantaiaamun Vilttiketjussa MM-kisoja ennakoivat C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta ja MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko.

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina. Huomenta Suomen vilttiketjussa paketoitiin maanantaina Liigan finaalit ja ennakoitiin alkavia kisoja.

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta ja MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko ruotivat esimerkiksi Leijonien maalivahtitilannetta, jossa Veini Vehviläisen ja Kevin Lankisen välillä ei huonoa vaihtoehtoa ole.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Pelicansin Juho Olkinuora on puolestaan esiintynyt edukseen maajoukkueleirityksen aikana.

– Kevin Lankinen voi omalla rauhallisuudellaan viedä joukkueen todella pitkälle, Kangasalusta povaa.

– Olisi hieno myös nähdä Kaapo Kakon ympärillä tarina, jossa nuori poika lähtee johtamaan ja muut liittyvät siihen mukaan. Se on toki aika paljon vaadittu.

Kangasalusta toimi viime kevään turnauksessa Leijonien katsomovalmentajana. Ulkopuolelta tuleva paine ei hänen mukaansa saavuta maajoukkuetta kisojen keskellä.

– Pelaajat ja valmennus eivät hirveästi seuraa median kirjoituksia. Tuollaisessa lyhyessä ajassa se on viisastakin. Aina se ei ole ihan faktaa, mitä kirjoitetaan.

– Näin viime vuonna päivittäistä toimintaa läheltä. Paljon väärää faktaa kirjoitetaan. Jos pelaaja vielä erehtyy lukemaan niitä, pääsevätkö he niistä yli, Kangasalusta sanoo.

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan perjantaina Kanadan.

Lue myös:

    Uusimmat