MM-studiossa kuvailtiin tunnetilaa maailmanmestaruuden hetkellä – Tero Lehterältä ytimekäs vastaus: "Orgastista"

Katsojat kyselivät C Moren MM-jääkiekkostudiossa sunnuntaina Karri Kiven ja Tero Lehterän valmennusfilosofioita sekä sitä, miltä tuntuu voittaa maailmanmestaruus.

Kumpikin C Moren asiantuntija on voittanut MM-kultaa: Lehterä pelaajana vuonna 1995 ja Kivi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana vuonna 2014. Niko Borén kysyikin, miltä voittaminen tuntuu.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Lehterä tarvitsi vain yhden sanan.

– Orgastista, hän latasi.

– Valmentajana jää taustalle, sillä työ on tehty. Nauttii vain siitä, kun joukkue nauttii. Siinä on tietysti ihmisiä myös ympärillä, eihän kukaan halua yksin juhlia, Kivi kuvaili.

Mikko Valtanen puolestaan tahtoi tietää C Moren asiantuntijoiden kolme tärkeintä valmennusteesiä. Viimeiset kaksi kautta Lappeenrannan SaiPaa luotsannut Lehterä lainaa viimeisessä prinsiipissään entiseltä koripalloilijalta ja valmentajalta John Woodenilta.

– Työmäärän merkitys. Ensin paremmin, sitten enemmän. Viimeinen on puhtaasti varastettu: Menestys ei ole välttämättä mitali tai rahaa, vaan mielentila.

– Lajitieto. Oma persoona ykkösenä, aina johdetaan oman persoonan kautta. Pyrkimys oppia uutta lisää, Tampereen Ilvestä luotsaava Kivi kertoi.

Videolla pohditaan myös Leijonien sentteritilannetta. Katso, ketkä asiantuntijat nostaisivat ketjujen keskelle loukkaantuneiden pelaajien tilalle!

Lue myös:

    Uusimmat