"Tämän vuoden Leijonissa on paljon mielenkiintoista mystiikkaa" – Ville Niemisen mukaan Suomi on löytänyt yhden kilpailuedun muihin maihin

Vilttiketjussa käsiteltiin HPK:n suomenmestaruutta ja loppuviikosta alkavia jääkiekon MM-kisoja 16:38
Maanantaiaamun Vilttiketjussa päättynyttä Liigaa ja alkavia MM-kisoja ruotivat C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta ja MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko.

Suomen joukkue perjantaina alkaviin jääkiekon MM-kisoihin julkaistiin sunnuntai-iltana. Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen kiinnitti joukkueessa huomiota ensikertalaisten määrään.

– Kyseessä on perussuomalainen ja sitoutunut joukkue, jolla on kasvutarinan voimat takanaan, Nieminen sanoo MTV Urheilulle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Vaikka joukkueessa on 18 ensikertalaista, nuoresta joukkueesta ei silti ole kysymys. Kristian Kuusela lähtee uransa ensimmäisiin MM-kisoihin 36-vuotiaana.

– Siinä on sellainen tarinapelaaja, jota on ollut oman peliuran jälkeen hieno seurata läheltä viimeiset neljä vuotta joka sunnuntai. Kun noin kokenut pelaaja on ensimmäistä kertaa kisoissa, hän tuo mukanaan ennakkoluulottomuuden, joka on todennäköisesti tarttunut koko joukkueeseen.

– Joukkue tietää sisällään, miten se on rakentunut. Tämän vuoden Leijonissa on paljon mielenkiintoista mystiikkaa. Se on kasvutarina, kun kisat alkavat.

Mystiikka muodostuu Niemisen mukaan ensikertalaisista ja joukkueen tasaisuudesta. 

– Ryhmässä on pelaamisen riemua ja ennakkoluulottomuutta, Nieminen sanoo. 

Suomi voitti yhdeksästä valmistavasta ottelustaan seitsemän. MM-leirityksen ensimmäisellä viikolla mukana olleista lopulliseen joukkueeseen valittiin lopulta ennätysmäärä pelaajia.

– Suomi on arvottanut MM-leirityksen korkealle ja ottanut sen avulla muihin pientä kilpailuetua.

Nieminen tuntee luonnollisesti hyvin MM-joukkueesta esimerkiksi Oliwer Kasken, Juho Olkinuoran ja Veli-Matti Savinaisen. Kasken lapaa Nieminen kutsuu "lämpimäksi".

– Ei häntä ainakaan huimaa. Tämän kauden aikana hän on tottunut kaikennäköisiin tapahtumiin, joten tämä on luonnollinen jatkumo. Sanotaan näin, että maila on lämmin.

Maalivahti Olkinuora on esiintynyt MM-leirityksessä vahvasti.

– Kisapaikka on ansaitusti hänen. Aika näyttää sitten maalivahtien järjestyksen, Nieminen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat