Leijonien pelissä karmiva loukkaantuminen – Waltteri Merelä sairaalaan, Jukka Jalonen puhuu elintärkeän suojan puolesta

Jukka Jalonen antoi päivityksen Leijonat-pelaajan Waltteri Merelän pelottavasta loukkaantumisesta 1:46
Video: Jukka Jalonen antoi päivityksen Leijonat-pelaajan Waltteri Merelän pelottavasta loukkaantumisesta

Leijonien hyökkääjä Waltteri Merelä loukkaantui karmivalla tavalla lauantain Tshekki-ottelussa, kun luistin viilsi hänen ranteensa auki. Merelä lähti omin jaloin jatkotutkimuksiin sairaalan puolelle.

Merelän loukkaantumiseen johtanut tilanne tapahtui Tshekki-ottelun kolmannessa erässä. Merelä kaatui kaksinkamppailutilanteen yhteydessä jäähän ja poistui nopeasti  pukukopin puolelle.

Jo tässä vaiheessa jäälle oli jäänyt iso verilammikko.

Leijonien lääkäri Matti Lehtovirta vahvisti MTV Urheilulle, että Merelä voi olosuhteisiin nähden hyvin. Tappara-hyökkääjä poistui ensihoitajien matkassa Turun yliopistolliseen keskussairaalaan, missä hänelle tehdään tarkempia tutkimuksia.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen puhui Merelän kohdalla "rannevammasta".

– Jos isoa kuvaa miettii, niin suosittelen pitämään rannesuojia. NHL:ssä oli vasta yksi samantyyppinen loukkaantuminen (Evander Kane, Edmonton Oilers). Nytkin verta tuli sen verran, että jos terveydestään haluaa pitää huolta, niin kyllä ne rannesuojat kannattaa hommata. Aika monella meidän pelaajallamme on sellaiset. Merelällä ei ollut, mutta veikkaan, että jatkossa on. Tämä on kuitenkin vain jääkiekkoa, Jalonen sanoi MTV Urheilulle.

Merelä on SM-liigaseuran Tapparan avainpelaajia. 24-vuotias hyökkääjä on nakuttanut alkukaudella 20 ottelussa tehot 7+5=12.

Leijonat koki lauantaina tappion, kun Kari Jalosen luotsaama Tshekki oli parempi lukemin 5–2.

– Olimme alkupuoliskolla selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta emme tehneet paikoistamme. Tshekki teki ja pääsi kuin varkain maalailemaan. Teimme muutamia virheitä ja Tshekki rankaisi käytännössä kaikista paikoistaan. Tylyä maalinteon tehokkuutta heiltä. Meillä se oli huonompaa, Leijonat-luotsi Jukka Jalonen mietti.  

Lue myös:

    Uusimmat