Tappara-tähti loukkaantui pelottavalla tavalla – Kari Jalosen Tshekki höykytti Leijonia

Tulosruutu: Tshekki kesytti Leijonat Turussa

Kari Jalosen luotsaama Tshekki kaatoi Suomen selvin lukemin Karjala-turnauksessa, kun se oli parempi lukemin 5–2.

Tshekki siirtyi avauserässä 1–0-johtoon SM-liigasta tutun Jiri Smejkalin maalilla.

Suomen tasoituksesta vastasi Jerry Turkulainen, joka on ollut hurjassa vireessä alkukaudella SM-liigassa. Turkulaisen maali syntyi ylivoimalla.

Tshekki repi eroa toisessa erässä Radan Lencin ja Tomas Dvorakin sivalluksilla.

Lisää tuli kolmannessa erässä, kun Michael Spacek pääsi nokikkain Leijonat-vahdin Niclas Westerholmin kanssa. Näppärät veivit ja kiekko verkkoon.

Suomi tuli kahden maalin päähän, kun Joose Antonen osui ylivoimalla.

Lisää kylmää vettä niskaan tuli heti seuraavassa vaihdossa, kun Lenc iski illan toisen osumansa.

Kolmannen erän loppuhetkillä nähtiin myös pelottava tilanne, kun Tshekki-pelaajan luistin viilsi Tappara-tähden Waltteri Merelän kättä. Merelä poistui välittömästi pukukopin puolelle, jättäen taaksensa ison verilammikon.

Kari Jalosen luotsaamalle Tshekille lopulta 5–2-voitto.

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen päätösottelussaan Ruotsin.