Leijonien MM-kullasta lähes seitsemän vuotta – ykkösvahtina toiminut Vehanen: "Tuntuu vieläkin uskomattomalta"

Leijonien ykkösvahtina keväällä 2011 toiminut Petri Vehanen ei vielä seitsemän vuodenkaan jälkeen ole uskoa maailmanmestaruutta todeksi.

Video: Leijonat voitti Venäjän 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen Ruotsin EHT:ssa torstaina.

Mainos

MM-KIEKKO

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Vehanen pelasi MM-turnauksessa loistavasti. Kahdeksassa ottelussa Vehasen torjuntaprosentti oli huima 95,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,24.

Ainoa miinusmerkintä kisoista tuli jatkosarjan ottelussa Venäjää vastaan, jossa Vehanen tulitettiin vaihtoon alle viidessä minuutissa.

Maailmanmestaruudesta tulee tänä keväänä kuluneeksi seitsemän vuotta, mutta asia ei ole vieläkään iskostunut kunnolla Vehaselle.

– Tuntuu jotenkin vielä uskomattomalta, että on voittanut MM-kultaa. Muistan vuoden 1995 MM-kullan niin hyvin ja miten se vaikutti kaikkeen. Niin upeaa, että sai olla voittamassa mestaruutta, Vehanen tunnelmoi MTV Sportille.

Leijonat ei lähtenyt MM-kisoihin ennakkosuosikin asemassa, eikä joukkueessa ollutkaan muita NHL-pelaajia kuin Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Anssi Salmela ja Sami Lepistö. Jesse Joensuukin oli mukana, mutta hän ei pelannut kisoissa otteluakaan.

Kisojen ehdoton sensaatio olikin HIFK:ssa samana keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Mikael Granlund, joka kohahdutti kansaa ilmaveivillä välieräottelussa Venäjää vastaan.

Vehanen sanookin, että sekoitus kokemusta ja nuoruutta olivat Leijonien salaisuus Bratislavassa.

– Joukkue oli hyvin valmennettu. Meillä oli vahvoja johtajia ja nuoria pelaajia. Hyvä kombinaatio, Vehanen näkee.

Lue myös:

    Uusimmat