Leijonien MM-kisoissa kokema karmea vääryys ei unohdu – ruotsalaistuomari oli jo lopettamassa, kun sai soiton Suomesta: "Se oli iso juttu häneltä"

2:02
Tätä hetkeä ruotsalaistuomari Mikael Nord pitää uransa syvimpänä pettymyksenä. Leo Komarov ajettiin ulos MM-kisojen Venäjä-ottelusta karmean virheen seurauksena.

Vuoden 2015 jääkiekon MM-kisoissa Leo Komarovin pahasti fiaskoksi osoittautuneella tuomiolla ulosajanut ruotsalainen erotuomari Mikael Nord on muistellut tapausta C Moren haastattelussa. Tapaus poiki myös yllättävän yhteydenoton suomalaispelaajan suunnalta.

Nord ajoi Komarovin ulos Suomen ja Venäjän välisestä ottelusta, kun hän katsoi tämän ajaneen rumasti polvitaklauksella päin Jevgeni Medvedeviä. Todellisuudessa Komarovin taklaus meni selvästi ohi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tapaus herätti hirvittävän mylläkän sosiaalisessa mediassa. Nord päätyi yleisen pilkan kohteeksi, kun haukkuja ja ilkeitä meemejä alkoi ilmestyä joka puolelta.

– MM-kisat 2015 on urani synkin hetki. Sen olen saanut tuntea kovimmin. Se oli väärin annettu ottelurangaistus. Tuomitsimme polvitaklauksen, joka ei ollut lähellekään polvitaklaus, Nord kertoo C Moren Wikegård vs. -ohjelmassa.

Myllytys otti Nordilla todella koville. Hän tiesi tehneensä ison luokan virheen, jota ei saanut enää takaisin.

– En ollut valmistautunut siihen, ja pohdin tosissani, että pitäisikö minun lopettaa tuomarihommat, Nord sanoo saamastaan kritiikistä.

Virheen myötä Nord hyllytettiin MM-kisojen pudotuspelivaiheen otteluista. Hän lähti kotiin, mutta tapaus ei suinkaan päättynyt siihen.

– Minulle soitettiin ulkomaalaisesti numerosta. Se oli Leo Komarov, Nord paljastaa.

Komarovinkin mielestä tuomarin arvosteleminen oli mennyt täysin yli hyvän maun rajojen. Hän halusi antaa pientä hyvitystä tapahtuneesta. Nord keskeytti haastattelun ja kävi hakemassa sisältä Komarovin nimikirjoituksella varustetun Toronto Maple Leafsin paidan.

– Se oli iso juttu häneltä, Nord esittelee paitaa ylpeänä.

– Aloin ymmärtää, että virheitä sattuu. On tärkeää oppia niistä ja mennä eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja