Leijonien MM-kisaleiritys alkoi shokkitappiolla – Valko-Venäjän maalivahti liekeissä

Leijonat hävisi Valko-Venäjälle 2-3 jatkoajan jälkeen harjoitusottelussa Turussa torstaina. Valko-Venäjän sankari oli peräti 48 kertaa torjunut maalivahti Ivan Kulbakov.

Leijonien maalit iskivät Santeri Lukka sekä Eemeli Suomi. Leijonien maalilla Eero Kilpeläiselle merkattiin 18 torjuntaa.

Valko-Venäjä siirtyi avauserässä johtoon Aleksander Pavlovichin maalilla.

Leijonat heräsi vaisun avauserän jälkeen toisessa erässä, ja Lukka sekä Suomi siirsivät Leijonat johtoon. Valko-Venäjän Sergei Drozd tasoitti ottelun vain muutama minuutti Suomen johtomaalin jälkeen.

Voittomaalin jatkoajalla teki ylivoiman aikana Jegor Sharangovich.

Ottelun toista erää värittivät peräti yhdeksän kahden minuutin jäähyä Veli-Matti Savinaisen ja Kristian Khenkelin nyrkkitappelu kirsikkana kakun päällä.

Leijonat ja Valko-Venäjä pelaavat perjantaina Hämeenlinnassa.